Vijf gewonden na brand in historisch pand Prinsegracht, acht woningen tijdelijk onbewoonbaar

© Den Haag FM
DEN HAAG - Bij een brand in het trappenhuis van een historisch pand in Den Haag zijn vannacht vijf mensen gewond geraakt. De brand ontstond rond 3.30 uur in de portiekflat aan de Prinsegracht in Den Haag. Twee mensen zijn naar beneden gesprongen en vervoerd naar het ziekenhuis. Drie van de bewoners zijn ter plaatse gecontroleerd omdat zij rook hadden ingeademd, laat de brandweer weten.
De brandweer heeft met een hoogwerker één persoon en een kat gered via het raam. In de portiekflat bevinden zich zo'n veertien woningen. Volgens de brandweer was de brand snel onder controle. Alle woningen zijn ontruimd geweest. Ongeveer 30 bewoners werden daardoor opgevangen in een café in de buurt.
Rond 5.00 uur liet de brandweer weten alle woningen te hebben gecontroleerd. Acht woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar vanwege rookschade. De bewoners daarvan zullen elders opgevangen worden. De portiekflat bevindt zich vlak naast het drukke terrasplein Grote Markt in Den Haag. Het is niet duidelijk waardoor de brand heeft kunnen ontstaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!