'In een tentje en met wc-rol onder de arm', Loosduinen zet voor één weekend eigen buurtcamping op

© Kika Booy
DEN HAAG - In wijkpark Bokkefort wordt deze zomer voor één weekend een buurtcamping opgezet. De camping is bedoeld om bewoners in de wijk in contact met elkaar te brengen en de buurt te versterken. Stichting De Buurtcamping helpt bij de organisatie maar de buurtbewoners nemen tijdens het weekend de touwtjes in hand.
Aan het begin van de zomer komt de buurtcamping voor het eerst naar Loosduinen. Het weekend wordt georganiseerd voor en door buurtbewoners. Stichting Buurtcamping helpt met de organisatie en hield vorige week een informatiebijeenkomst voor enthousiastelingen die willen helpen.
Er zijn namelijk veel vrijwilligers nodig om de buurtcamping te realiseren. Zo moet er een kernteam van drie tot vijf mensen komen die zich bezig zal houden met de financiën, de technische aspecten en de promotie. Daarnaast zijn nog eens 15 tot 25 mensen nodig voor het organiseren van de activiteiten en het weekend zelf.

'Buurten worden gezelliger en veiliger ervaren'

Met de buurtcamping hoopt de stichting de band tussen de buurtbewoners te versterken. 'Na afloop worden veel buurten gezelliger en als veiliger ervaren, ook kijken mensen meer naar elkaar om', vertelt Anne de man, van de landelijke organisatie. 'In een tentje en met een wc-rol onder ons arm zien we er tenslotte allemaal hetzelfde uit.'
Alle buurtbewoners die niet op de camping overnachten mogen ook langskomen bij de activiteiten die worden georganiseerd. Zo zijn er vaak kampvuren, sportieve spellen, wordt er voor kinderen voorgelezen en is er karaoke. Ook wordt er een groot ontbijt gehouden en worden in de avond barbecues aangestoken.

Verspreid over het hele land

Kamperen in je eigen buurt is op steeds meer plekken in Nederland mogelijk. Het concept ontstond tien jaar geleden met een buurtcamping in het Oosterpark in Amsterdam, inmiddels zijn er door het hele land al 65. In Den Haag zijn er dit jaar drie, naast het Zuiderpark en Spoorwijk worden nu ook in Loosduinen (op 7, 8 en 9 juli) de tenten opgezet.
Aanmelden als vrijwilliger kan door een mail te sturen naar: anke@debuurtcamping.nl

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!