HMC stopt groot deel operaties in ziekenhuis Bronovo

Ziekenhuis Bronovo
Ziekenhuis Bronovo © Google Maps
DEN HAAG - Haaglanden Medisch Centrum (HMC) stopt op 1 juni met gecompliceerde operaties in het Bronovo-ziekenhuis. Volgens een woordvoerder is het personeel nodig om de acute- en kankerzorg in de locaties Westeinde en Antoniushove in Leidschendam te kunnen garanderen.
In het Bronovo-ziekenhuis worden vanaf 1 juni alleen nog relatief simpele ingrepen gedaan waarbij de patiënt 's avonds weer naar huis kan. Operaties waarbij iemand volledig onder narcose gebracht wordt, worden uitgesteld, zegt de woordvoerder tegen mediapartner Omroep West. Aanleiding is een groot tekort aan personeel.
Volgens de woordvoerder geldt de sluiting voor komende zomer, maar die begint bij HMC al op 1 juni. Er is geen einddatum bekend, dus het is onduidelijk wanneer het volledige operatieprogramma in Bronovo weer wordt opgestart.

Andere opties

De woordvoerder zegt dat wordt gekeken naar 'nieuwe opties om de OK-capaciteit te vergroten'. Welke dat dan precies zijn, zegt ze niet. Overigens bevestigt het ziekenhuis berichten over de sluiting in vakwebsite Skipr.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!