Uittips Den Haag: Peer Gynt, renaissance concert en Museon-Omniversum in teken van de zee

© Museon-Omniversum
DEN HAAG - De meivakantie staat voor de deur. Er wordt voor kinderen dan ook weer genoeg georganiseerd in de stad het komende weekend. Maar er vallen ook genoeg andere dingen te beleven. Je leest het in de uittips.

Peer Gynt en zelf muziek maken in Amare

Kinderen kunnen zondag 23 april een muzikale dag beleven in Amare. Om 10.00 uur is er een optreden van The Residents-leerlingen van basisschool De Vuurvinder, daarna is de Body Percussie Workshop en om 11.00 uur start de fantasievolle voorstelling Het sprookje van Peer Gynt.
Acteurs, live filmanimaties en Het Residentie Orkest nemen je mee in dit Noorse sprookje over kwajongen Peer Gynt. Hij doet het liefst alles wat niet mag. Aansluitend kunnen kinderen een uur lang zelf toeteren, trommelen en pingelen met de musici van het orkest, in de Instrumententuin.

Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours

Ook in Amare, maar dan op zaterdag: de finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Zes jonge musici in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar (zangers tot en met 21 jaar) spelen de sterren van de hemel. Het concours stimuleert kinderen al 55 jaar in hun muzikale ontwikkeling en geeft ze de unieke kans om podiumervaring op te doen.
De finale start om 14.00 uur. Tickets zijn op het moment van schrijven nog te verkrijgen op de site van Amare.

Meivakantie in Museon-Omniversum

Het Museon-Omniversum presenteert een uitgebreid programma deze meivakantie. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd rond de succesvolle film Secrets of the Sea en de tentoonstelling Pristine Seas. Alles in het teken van de zee dus.
Zo kun je het hele weekend verschillende grootbeeldfilms (waaronder dus Secrets of the Sea) bekijken, maar ook origami vissen vouwen of over de zee leren tijdens de Science Show. Bekijk hier het hele programma.

Concerten Haags Renaissance Kamerkoor

Zin in een muzikaal uitstapje? Zaterdag 22 en zondag 23 april geeft het Haags Renaissance Kamerkoor concerten in de Paleiskerk. Het koor voert een programma op uit de Portugese renaissance en de vroege barok.
De 16e en 17e eeuw waren de Gouden eeuwen van de Portugese muziek! Muziek uit de kathedralen van Lissabon, Évora en uit het klooster van Santa Cruz in Coimbra.
Kaartjes kosten 15 euro en zijn nog te koop op de site van het koor. De voorstellingen zijn beide dagen om 15.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!