Meisje ontkent doodsteken snackbareigenaar Wei

© Stadsdeel Loosduinen (Facebook)
DEN HAAG - De drie tieners die vastzitten voor de steekpartij waarbij snackbareigenaar You Wei Chen om het leven kwam, blijven in voorarrest. Het onderzoek naar het dodelijke incident is nog niet afgerond omdat de drie verdachten psychologisch worden onderzocht.
Chen werd op 27 januari neergestoken op het Dr. H.E. Van Geldererf in Houtwijk. Hij werd geraakt in zijn bovenlichaam en hals en overleed kort daarna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Zijn vrouw werd geslagen en geschopt. Twee meisjes van 15 en 17 jaar en een jongen van 17 zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke incident. De meisjes zouden kort voor de steekpartij ruzie hebben gehad met Chen. De steekpartij leidde tot ongeloof in de buurt. Ook werd er een stille tocht gehouden.
Het meisje van 17 ontkent dat zij het slachtoffer heeft gestoken, zo zegt haar advocaat. 'Er wordt zoveel geschreven over deze zaak in de media, op social media en in de buurt wordt veel gezegd. Er zijn veel aannames vanwege de onduidelijke berichtgeving tot nu toe. Mijn cliënte ontkent het steken en zij vindt het belangrijk dat dat nu ook duidelijk is, omdat er zoveel wordt gespeculeerd in de media.'

Besloten behandeling

Omdat de verdachten minderjarig zijn, wordt de zitting achter gesloten deuren gehouden. Om die reden kunnen de raadslieden ook weinig zeggen. 'Na de inhoudelijke behandeling zal het hopelijk duidelijk zijn en zal ik er namens cliënte feitelijk op in kunnen gaan', aldus de advocaat. 'Ik hoop voor iedereen in deze tragische zaak dat die op zo kort mogelijke termijn zal plaatsvinden.' De advocaten van de 17-jarige jongen en zijn zus van 15 willen in dit stadium niks kwijt.
Het Openbaar Ministerie laat weten dat er nog geen datum is voor een inhoudelijke behandeling. Wel is bekend dat de volgende pro formazittingen zijn gepland op 29 juni voor het meisje van 15 en op 13 juli voor de twee andere verdachten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!