Uitgebrande auto houdt bewoners in Moerwijk al een maand bezig

© Neo de Bono
DEN HAAG - Het is bijna een maand geleden dat de bewoners in de Roemer Visscherstraat in Moerwijk wakker werden geschud door een luide knal. Een compleet uitgebrande auto houdt de bewoners sindsdien bezig. 'Je denkt dat je op een filmset terechtgekomen bent, alleen een echte autokenner kan er nog een BMW in herkennen', vertelt Neo de Bono in het programma Bob Staat Op.
'De auto is helemaal zwartgeblakerd. De banden liggen eraf, alle portieren staan open en de ruiten zijn eruit. Wat je in een actiefilm ziet, een auto die in de fik vliegt en volledig uitgebrand is, zo ziet dat eruit', vertelt Neo. De bewoners zijn enorm geschrokken en hadden niet verwacht dat zoiets in Moerwijk zou gebeuren.
Vrijdag staat de auto er precies een maand. 'Dat is ontzettend lang', zegt Neo in Bob Staat Op. Er zijn diverse meldingen gemaakt, maar de bewoners kregen lang geen gehoor van de gemeente. 'Ik heb zelf ook een melding gedaan, maar je wordt gewoon niet op de hoogte gehouden. Mensen zijn enorm geschrokken en worden er nog steeds dagelijks mee geconfronteerd. Het is geen gezicht'.

'Geen fijn gevoel'

De lakse houding van de gemeente wordt niet gewaardeerd, zegt Neo. 'Het gaat vooral om het signaal dat wordt afgegeven.' De gemeente heeft inmiddels laten weten dat het wrak vrijdag wordt weggehaald. De bewoners hopen dat dat zo is.
Er is niet bekend wat de oorzaak of reden is van de uitgebrande auto. 'Dat in combinatie met de leefbaarheid die al onder druk staat in zo'n wijk, geeft geen fijn gevoel'.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!