Vermeer; van schilderij naar gedicht naar lied in Het Woordenrijk

Het meisje in het Mauritshuis | Cover-art: Anne-Tjerk Mante
Het meisje in het Mauritshuis | Cover-art: Anne-Tjerk Mante
DEN HAAG - Het Woordenrijk ontvangt deze zondag multi-disciplinair kunstenaar Anne-Tjerk Mante die zijn lied over Het Meisje met de Parel komt presenteren. Het poëzieprogramma is zondags tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Iedereen kent het Meisje met de parel, het beroemde schilderij van Vermeer dat eerder dit jaar even uit logeren was in Amsterdam maar ondertussen weer veilig terug is in het Haagse Mauritshuis. Het meisje is al meermaals besproken, verfilmd en bezongen. Zo verscheen er recentelijk een podcast-reeks van Splinter Chabot, was er twintig jaar terug al de film met Scarlett Johansson in de hoofdrol en zijn er liederen van Rowwen Heze, Jonathan Richman en Spinvis over het schilderij. Daar kan sinds kort ook het lied van dichter, muzikant en beeldend kunstenaar Anne-Tjerk Mante aan worden toegevoegd. Mante baseerde zijn lied op een gedicht van de in 2016 overleden Haagse dichter Daan de Ligt. Bij ons komt hij de single presenteren en over het proces vertellen.
Daarnaast zal dichter Douwe Hovingh, onder meer bekend van de Haagse Kunstkring, enkele gedichten voordragen en krijgen we weer boekentips van Boekencurator Corina Maduro.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!