Koningsdag wordt droog met wat zon: 'Wel koud 's ochtends met je kleedje op de vrijmarkt'

De vrijmarkt op de Leyweg (2022)
De vrijmarkt op de Leyweg (2022) © Den Haag FM
DEN HAAG - Het is bijna mei, maar het voelt als oktober. 'Het is drijf- en drijfnat. In Wateringse Veld is er 30 millimeter regen gevallen', zegt weerman Huub Mizee in Bob Staat Op. In de loop van de week wordt het droger en zonniger. 'Koningsdag lijkt vooralsnog prima.'
Hoewel het maandagochtend vrij troosteloos is, wordt het in de loop van de week beter. Op Koningsdag, donderdag, wordt het droog. 'Het is 's ochtends vroeg echt nog koud op je kleedje op de vrijmarkt. Maar 's middags kan het met zon erbij zo'n 13 of 14 graden worden', zegt Huub.
Voordat het zover is moeten we even door de regen heen. 'Vandaag wordt het wel wat droger met vanmiddag wellicht af en toe zon. Er staat op Scheveningen wel windkracht 5 of 6.' Ook met de temperaturen zit het nog niet mee. 'Het wordt zo'n 10 graden, dat is veel te laag voor deze tijd van het jaar', zegt de weerman.

Koningsnacht

Dinsdag wordt het iets beter. 'Minder nat dan vandaag.' Op woensdag wordt het grotendeels droog met geregeld wat zon. 'Tijdens The Life I Live is het wel iets aan de koude kant, maar het belangrijkste is dat het droog blijft'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!