Daniël en Richel organiseren Haagse Latin-feesten: 'Je leert basisstappen en nieuwe moves'

Foto ter illustratie: Ardian Lumi (Unsplash)
Foto ter illustratie: Ardian Lumi (Unsplash)
DEN HAAG - Na een succesvolle eerste editie afgelopen zomer is Latin in the Park terug. Maar liefst drie avonden kan er volop gedanst worden in het Zuiderparktheater. Richel en Daniël bedachten het idee, want hier in Den Haag waren er te weinig evenementen voor Latin-liefhebbers, vinden ze. 'Hier gebeurt niets en dat is zonde', zegt Richel in Haags Bakkie.
De twee kennen elkaar van de middelbare school en kwamen elkaar vorig jaar tegen op een salsafeest in Rotterdam. 'Daar dansen ze in de zomer elke dinsdagavond buiten op straat', vertelt Daniël.
Ze vonden dat Den Haag ook wel zoiets kon gebruiken. 'Ik wilde zelf iets organiseren in een park waar mensen zouden komen dansen. Daniël heeft me meteen geholpen. Toen dachten we, waarom doen we niet iets in Den Haag?', zegt Richel, geboren en getogen in de stad.

Latin in the Park

Afgezien van een festival in het Zuiderpark is het aanbod is nogal karig, vindt hij. 'Hier gebeurt niets. En dat is zonde, want er zijn veel mensen hier die van Latinmuziek houden.' Ze trokken de stoute schoenen aan en probeerden iets op te zetten.
Daniël kwam uiteindelijk uit bij het Zuiderparktheater. 'Het is een mooie locatie, in de programmering hadden ze niks met Latin, dus ik heb een mailtje gestuurd. Niet geschoten is altijd mis.' Hij kreeg een enthousiaste mail terug en vorig jaar september was de eerste editie van Latin in the Park. 'Ondanks een storm toen, kwamen er zo'n 300 tot 400 mensen. Het geeft aan hoeveel mensen er zin in hebben', zegt Richel.

Nieuwe moves

Inmiddels organiseren ze ook dansfeesten in De Prael in het Regentessekwartier. 'We geven workshops, mensen leren de basisstappen en nieuwe moves.' Of je nou wel of geen ervaring hebt, iedereen is welkom. 'Je kan je er terecht om het te leren', zegt Daniël.

Zuiderparktheater

Deze zomer staan er in het Zuiderparktheater weer drie salsa-avonden op de planning. Ze trappen de zomer af met een Colombiaanse avond op 7 juli. 'Gerardo Rosales komt met een twaalfkoppig orkest. Hij speelt over de hele wereld, maar woont toevallig in Den Haag. Hij gaat een ode doen aan de Colombiaanse salsa. Het wordt echt gezellig.'
Later is er nog een editie in augustus, met de New Yorkse salsa. 'Het is daar ontstaan met Latino Amerikanen in de jaren 70. Zij hebben het salsa genoemd naar het woord saus. Het is een saus van verschillende stijlen', vertelt Richel. De zomer wordt afgesloten met een Braziliaanse salsa-avond op 9 september.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!