Wie winnen de belangrijkste journalistieke prijzen van Nederland? Kijk hier mee

© Den Haag FM
DEN HAAG - Wie winnen de belangrijkste prijzen in de Nederlandse journalistiek? De Koninklijke Schouwburg Den Haag is maandagavond het decor voor de uitreiking van De Tegel. En jij kan dat live volgen via de website van Den Haag FM. In elf categorieen worden de winnaars gehuldigd.
De prijzen worden al sinds 2006 uitgereikt. En volgens de organisatie was de keuze dit jaar moeilijker dan ooit. Veertig juryleden moesten zich buigen over een record aantal inzendingen. Volgens de voorzitter van de Tegel, Bart Brouwers, was ook het niveau van een 'enorm hoge kwaliteit'.
Brouwers ziet wel twee tegengestelde trends in de journalistiek. Volgens hem is er sprake van steeds meer 'diepgravende onderzoeksjournalistiek'. Tegelijk wordt de uitoefening van het vak er niet makkelijker op. 'Bedreigingen komen van alle kanten, de weerbaarheid van de journalist wordt helaas meer dan wenselijk op de proef gesteld. De samenleving zou zich daar meer bewust van mogen zijn - en zich er rekenschap van moeten geven.'

Tegels lichten

De prijzen zijn een initiatief van het Nederlands Genootschap van hoofdredacteuren, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, de Nederlandse Omroep Stichting en RTL (Nederland). Ze werden vernoemd naar het boek 'Tegels lichten' van Henk Hofland.
Malou Petter is de presentator van uitreiking van de Tegel. Via de livestream van Den Haag FM is het evenement vanaf 20.00 uur te volgen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!