In bedrijfspand De Titaan op de Binckhorst werken ondernemers aan een betere wereld

De entree van De Titaan op de Binckhorst | Afbeelding: Braaksma en Roos Architectenbureau
De entree van De Titaan op de Binckhorst | Afbeelding: Braaksma en Roos Architectenbureau
DEN HAAG - Nu de eerste twintig huurders hun intrek hebben genomen in het gigantische bedrijfspand De Titaan, begint de Binckhorst steeds meer te leven. Voor scale-ups en startups is het pand, met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter, een interessante locatie om door te groeien én hun duurzame innovaties te testen. Zo wordt er een interactieve vloer ontwikkeld, zijn er experimenten met energievoorziening en meer.
Het oude pand van de Harting Bank naast de oude Caballero-fabriek is nog maar net gerenoveerd, maar is nu al voor de helft gevuld met enthousiaste ondernemers. De wereld een betere plek maken is het uitgangspunt voor de innovatiehub en daarom zijn er alleen maar bedrijven te vinden die iets goeds doen.
Zo is energieproducent HYGRO aan het experimenteren om een zelfvoorzienend energiesysteem voor de Titaan te maken. Het plan is om waterstof te produceren via elektrolyse in het bedrijfspand, gevoed door de zonnepanelen op het dak. Op die manier werken verschillende systemen samen om energie op te wekken.

Vruchtvlees van cacaoboon wordt frisdrank

Ook de makers van de frisdrank Kamusi zijn sinds een maand gevestigd in de Titaan. Zij zagen dat er tijdens de productie van chocolade nog veel wordt weggegooid en vonden dat maar zonde. Daarom besloten ze van het vruchtvlees van de cacaoboon een frisdrank te maken. Nu krijgen de boeren in Ghana een extra inkomen met iets dat normaal verloren zou gaan.
De Titaan wil ook bedrijven aantrekken die goede ideeën hebben om de onderwijssector te verbeteren. Zo moet de interactieve vloer van Active floor ervoor zorgen dat kinderen meer gaan bewegen. Met een beamer worden verschillende spellen geprojecteerd op de vloer. Zo kunnen kinderen op een leuke manier bewegen en leren.
Dat te lang stilzitten voor niemand goed is, bewijst de entree van sportschool Bodyboxx Gym in het pand. Ondernemers kunnen hier een boksles volgen of zich aanmelden voor een personal training.

Kantoren, starters, maakbedrijven en studenten

Uiteindelijk komen er ongeveer 60 bedrijfsruimtes in de Titaan. Voor groeiende bedrijven is er kantoorruimte, starters vinden hun plek in kleinere units en voor maakbedrijven komt er ruimte in de kelder. Ook zullen er 140 studenten van de Global School for Entrepeneurship hun bedrijf starten in het bedrijfsverzamelgebouw.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!