Blokkenschema tot ov-info: alles wat je moet weten over koningsnacht THE LIFE I LIVE

© Parcifal Werkman
DEN HAAG - Prins S. en de Geit, Merol, Wodan Boys en een Silent Disco. Tijdens Koningsnacht is er weer een uitgebreid muziekprogramma gemaakt voor THE LIFE I LIVE. Er zijn woensdagavond vier podia: Lange Voorhout, Buitenhof, Noordeinde en de Hofvijver. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Koningsnacht.

Blokkenschema

Openbaar vervoer

Vervoersbedrijf HTM laat in de nacht van 26 op 27 april nachtbussen rijden. Vanaf het busplatform bij Den Haag Centraal rijden er tussen 01.00 en 04.00 uur elk half uur nachtbussen via zes routes.
Met de verschillende buslijnen zijn Scheveningen (via Mariahoeve), Wassenaar (via Leidschendam en Voorschoten), Kraayenstein (via Loosduinen), Rijswijk (via Vrederust en Wateringen), Delft (via Ypenburg, Nootdorp en Pijnacker) en Zoetermeer (via Leidschenveen) te bereiken.
Voor de nachtelijke ritten moet een LIFE I LIVE vervoerbewijs van 6,50 euro worden gekocht. Dat kan op woensdag 26 april in de HTM Ticket App. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van de OV-chipkaart of door te betalen met een bankpas.
In het centrum rijden er bussen en trams om. De omleidingen gelden vanaf 18.00 uur voor tram 1, 15, 16 en 17 en bus 22, 24 en 28.

Vind je vrienden

THE LIFE I LIVE heeft een festivalapp met alle info. Zo kan je er een 3D-kaart bekijken van het festivalterrein en je eigen persoonlijke programma maken. Wanneer je favoriete artiest bijna begint krijg je automatisch een melding zodat je er op tijd bij bent.
Ook heeft de app de 'Find Your Friends'-functie. 'Vind elkaar in de menigte en geniet samen van de vette line-up', aldus de organisatie.
© Den Haag FM

Binnenstad afgesloten voor verkeer

Tijdens koningsnacht is de binnenstad vrijgemaakt voor podia en daarom is het deels afgesloten voor het verkeer. De afsluiting geldt van 26 april 17.00 uur tot aan 27 april 05.00 uur. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven.
Ook taxi's worden niet toegelaten op wat de gemeente het festivalterrein noemt, daarom is er op de Parkstraat tussen Mauritskade en Oranjestraat een tijdelijke evenementenstandplaats. Er staan ook taxi's op de Hoge Wal en de Rijnstraat.
Het Korte Voorhout is vanwege The Life I Live omgetoverd tot pop-up fietsenstalling. Daarnaast kunnen ook de reguliere stallingen worden gebruikt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!