Maak je tuin klaar voor het voorjaar: 'Dit is ideaal weer voor de plantjes in je tuin'

Foto ter illustratie: Kenny Eliason (Unsplash)
Foto ter illustratie: Kenny Eliason (Unsplash)
DEN HAAG - Is jouw tuin al klaar voor het voorjaar? Ondanks het slechtere weer van de afgelopen tijd, is het juist een perfect moment om je tuin klaar te maken voor het voorjaar. 'Wij vinden het met zijn allen maar koud en nat, maar de plantjes vinden het prima', vertelt hovenier Erik van Leeuwen in het programma Bob Staat Op.
Als je nieuwe planten wilt, is dit weer ideaal. 'De temperatuur is 's nachts boven de tien graden, dus er is wortelactiviteit'. Je kunt dus gemakkelijk planten in je tuin of op je balkon poten. 'Het gaat misschien niet helemaal zoals we het normaal gewend zijn. Het gaat allemaal wat langzamer en geleidelijker. Maar de natuur is aardig zijn best aan het doen, om weer helemaal in het groen te komen', vertelt Erik.
Hoewel er de afgelopen tijd veel regen is gevallen en de bloemen daarvan te lijden hebben, kunnen ze daar wel tegen, 'ze zullen wel wat sneller hun kracht verliezen, maar de kans is daardoor wel dat ze nog een tweede keer bloemen gaan geven'. Ze krijgen als het ware een tweede jeugd.

Zomerseizoen

Het is nu dus het beste moment om planten te potten. Hoveniers zijn er al druk mee bezig. 'De tuinen worden allemaal voorjaars klaar gemaakt, zodat de planten klaar zijn voor het lange zomerseizoen'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!