Losliggende stoeptegels en ander klein onderhoud aangepakt in Laak Centraal

© Stadsdeel Laak
DEN HAAG - In Laak Centraal gaat er een extra ploeg aan het werk met klein onderhoud, zoals losliggende stoeptegels en scheve paaltjes. Dat betekent dat ze ervoor gaan zorgen dat de openbare ruimte in de wijk 'er weer heel en schoon uit ziet'. Dat meldt het stadsdeel op sociale media.
De serviceploeg, bestaande uit twee personen, zal aan de slag gaan met het spotten van losse stoeptegels, gaten in de weg en scheve paaltjes. Samen met medewerkers van het stadsdeel, de Haagse Straat Organisatie en bewoners in Laak wordt gekeken naar de staat van de straten, straatmeubilair, zoals bankjes, fietswrakken of woekerend onkruid.
Er zijn al 150 verbeteracties in het stadsdeel in kaart gebracht. 'De serviceploeg pakt deze werkzaamheden vervolgens aan, zodat de straten en pleinen in Laak Centraal er straks weer een stuk netter bij liggen', laat een woordvoerder van de gemeente weten.

'Stadsdeel bestaat niet alleen uit Laak Centraal'

Tot aan het einde van het jaar zal er door hen in de wijk gewerkt worden. 'De straten en pleinen in Laak Centraal liggen er dan weer een stuk netter bij', meldt het stadsdeel op Facebook. 'Fijn voor de bewoners en de ondernemers.'
Onder het bericht reageren bewoners al met problemen die zij zelf tegenkomen. 'Bankje stuk hier beneden bij de Jonge Ooievaar en hier naast het speeltuintje stoeptegels liggen niet goed mensen vallen daarover', meldt Inge.
Ayet herinnert eraan dat het stadsdeel groter is dan het gebied waarover wordt gesproken: 'Stadsdeel Laak bestaat niet alleen uit Laak Centraal. Afbeelding 3 is trouwens in Laakhavens, ik hoop dat de extra serviceploeg het daar ook fixt voordat er gewonden vallen'. Niet iedereen lijkt daar vertrouwen in te hebben: 'Mooie foto’s, doen we niks mee', reageert Andy.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!