Fragmenten van memorabele types en uitdrukkingen van Paul van Vliet

© Roy Beusker
DEN HAAG - Zijn familie maakte woensdag bekend dat Paul van Vliet dinsdagavond op 87-jarige leeftijd is overleden. In zijn carrière creëerde Van Vliet verschillende komische types zoals Bram van de Commune, Majoor Kees, Baron Taets van Aevezaeth, Haagse Benny en jonkheer Charles van Tetterloo jr. waren. Ook kreeg een aantal uitdrukkingen van zijn hand in 2019 een plek in de Dikke Van Dale. Om hem te eren zetten wij een aantal fragmenten van de types en uitdrukkingen op een rij.

Majoor Kees: 'Vragen? Geen vragen'

'Leuke dingen voor de mensen'

Haagse Benny

Bram uit de Commune

Baron Taets van Aevezaeth

Jonkheer Charles van Tetterloo jr.

Paul van Vliet op tv

  • TV West zendt woensdagavond een oude aflevering van Haagse iconen met Paul van Vliet uit. De aflevering werd in 2008 opgenomen en is vanaf 17.00 uur ieder uur op het hele uur te zien.
  • AVROTROS zendt woensdagavond in verband met het overlijden van Paul van Vliet een herhaling uit van een uitzending van het programma Volle Zalen, waarin de cabaretier in 2018 centraal stond. Daarin blikte Van Vliet met presentator Cornald Maas terug op zijn loopbaan, meldt de NPO.
  • Zondagochtend zendt NPO 1 de Omroep MAX-documentaire Paul van Vliet 80 jaar: Er is nog zoveel niet gezegd uit 2015 nog eens uit.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!