Loketten Den Haag Hollands Spoor blijven toch open

Een van de NS-loketten op Station Hollands Spoor, hier in dichte toestand
Een van de NS-loketten op Station Hollands Spoor, hier in dichte toestand © Omroep West
DEN HAAG - De loketten van de Nederlandse Spoorwegen op station Hollands Spoor in Den Haag blijven open. In oktober vorig jaar kondigde de NS aan dat ze gesloten zouden worden, omdat ze niet meer nodig zouden zijn. Na protest van medewerkers, reizigers en politici is nu een oplossing gevonden: samenwerking met de HTM.
De meeste mensen kopen een kaartje tegenwoordig bij de automaat of op internet en daarom wilden de spoorwegen de loketten op station Hollands Spoor sluiten. Reizigers en de Haagse gemeentepolitiek vonden dat een slecht idee. Ook medewerkers waren er niet blij mee, onder meer vanwege de sociale veiligheid op het station. Er werd gevreesd voor de terugkeer van junks en zwervers.
Daarom werd al besloten de loketten zeker tot deze maand open te houden. Ondertussen werd naar een oplossing gezocht. In het Haagse vervoersbedrijf HTM is nu een samenwerkingspartner gevonden, zegt een woordvoerder van de NS tegen Omroep West.

Samenwerking tussen de NS en de HTM

'Die zochten ook al een tijdje naar een betere locatie op het station. Daarom hebben we met de HTM nu een voorlopige overeenkomst getekend om het samen te gaan doen.' Hoewel de precieze invulling nog niet bekend is, kan hij al wel vertellen dat de loketten dus open blijven. 'Dat is goed nieuws voor de reizigers en voor onze medewerkers', aldus de woordvoerder.
Iedereen die nu achter het loket van de NS werkt op Hollands Spoor kan blijven, zegt hij. 'Het is nog vers van de pers, de medewerkers worden momenteel ingelicht.' Na de zomer moet duidelijk worden welke vorm de samenwerking precies krijgt. Tot die tijd blijven de huidige loketten geopend, aldus de zegsman.

Ruimere en betere plek voor de HTM

Ook de personeelsleden in de servicewinkel van de HTM kunnen straks gewoon op Hollands Spoor blijven, zegt een woordvoerster van dat bedrijf. 'We houden nog een slag om de arm, maar hopen wel dat het definitief doorgaat. Op station Den Haag Centraal hebben we ook een gecombineerde winkel met de NS en dat bevalt ons uitstekend.'
Het huidige servicepunt van het HTM is volgens de woordvoerster nogal klein. 'Het is prettiger om in de stationshal te zitten. Dus we zijn hier erg blij mee. Nu nog even de puntjes op de i zetten. Maar het is een plan, dus we houden nog wel een slag om de arm.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!