Uittips Den Haag: Vieze Deuntjes, Koningskermis, rondleiding Vissermannen en boekenmarkt

© Karl Hedin (Unsplash)
DEN HAAG - Koningsnacht en Koningsdag zitten er weer op. Tijd om bij te komen is er bijna niet, want het weekend staat voor de deur. En er is weer genoeg te doen, met allerlei leuke feestjes in het PAARD, op de Grote Markt en Scheveningen tot een boekenmarkt en kindertheater.

Koningskermis bij de Fred

De kermis op het Malieveld wordt vandaag weer afgebroken, maar niet getreurd, op het Frederik Hendrikplein kan je nog naar een kleinere variant: de Koningskermis.
De kermis staat er tot en met 5 mei en is elke dag open van 14.00 tot 21.00 uur. Op 4 mei (Dodenherdenking) is de kermis geopend van 13.00 tot 18.00 en op Bevrijdingsdag van 11.00 tot 23.00 uur.

Popquiz

Houd jij van quizzen en weet je veel van muziek? Dan kan je vrijdagavond meedoen aan de Popquiz in het PAARD.
Haagse muzikanten en dj's Robin Dirksen en Remco van der Ham zijn de quizmasters die de muzikale kennis van jouw team op de proef gaat stellen, waar natuurlijk ook weer mooie prijzen mee te winnen zijn.
Meedoen is gratis, als je verzekerd wilt zijn van een plek kan je je opgegeven via popquizpaardcafe@gmail.com. Je kan een team van maximaal vijf deelnemers opgeven. Meer info vind je op de site van het PAARD.

Vieze Deuntjes

Als je liever gaat dansen kan je vrijdagavond in het PAARD naar Vieze Deuntjes. 'Het mag van de daken lieve vunzigerds: er gaat weer geschuurd en gesjanst worden. Drankje, deuntje, dansje', aldus de organisatie.
Het dansfeestje begint om 23.30 uur. Meer info over kaarten vind je op eventpagina van het PAARD.

Japanse Tuin

Dit voorjaar is ook de Japanse Tuin in Clingendael weer tijdelijk open voor bezoekers. Wil je nou meer uit je bezoek halen? Dan kan je een rondleiding doen met een gids.
Het is het pronkstuk van Clingendael en de grootste Japanse Tuin van Nederland met een oppervlakte van 6800 vierkante meter. In de tuin staan prachtige en zeldzame bomen en planten. Daarom is de tuin een korte tijd open.
Wie een rondleiding wil kan zich opgeven bij het Gilde. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Per tour kunnen er minimaal 4 en maximaal 15 mensen mee.

Rondleiding Vissermannen

Ben je meer een kusttype? Dan kan je op Scheveningen een gratis rondleiding doen over de visserij. Iedere zaterdag tot eind september vertellen oud-vissers over hun avonturen vroeger op zee.
Zo nemen onder andere vissermannen Henk, Gerard en Chiel je mee door museum Muzee en leer je ook nog een paar woorden in het Schevenings.
De rondleiding is gratis en duurt een uur. Sluit de rondleiding af met een 'beetje' (Schevenings jenevertje) aan de bar van museumcafé De Halve Vleet. Voor de kinderen is er een knutseltafel.
Meer info vind je op de site van Muzee Scheveningen.
© Muzee Scheveningen

Strandopening Millers Beach

De strandtenten staan alweer een tijdje op Scheveningen voor het nieuwe strandseizoen. Om dat te vieren zijn er nog steeds openingsfeestjes. Zo is er zaterdag een openingsfeest bij Millers Beach op het Zuiderstrand.
Op zaterdag 29 april gaan alle remmen los, de voetjes in het zand en de handen in de lucht want tijdens de officiële opening van het strandseizoen zal niemand minder dan GOLDFISH met een knallende live set het strand van Scheveningen schudden.
Info en tickets vind je op deze site.

Hiphop in de Zwarte Ruiter

Hiphop-fans kunnen deze zaterdag los tijdens I Love Hiphop Live Night in de Zwarte Ruiter.
Deze avond geen beats van een DJ of uit een doosje, maar lief gespeeld door topmuzikanten, Unit 9.Is het een jam? Jazeker… en dat betekent dat het publiek ook in kan springen om zijn of haar zegje te doen of instrumenten in te prikken of over te nemen.
Het gratis feestje begint om 21.30.

ZEUS

Wie meer van de house en techhouse is kan zaterdag naar de vijfde editie van ZEUS in het PAARD. 'De grootste clubnacht van Den Haag', aldus de organisatie.
House en Techhouse op z'n best. We zijn klaar om jullie te voorzien van een geweldige line up, entertainment op kwaliteit en futuristische decoraties.
Info en tickets vind je op de site van het PAARD.

Antiek en Boekenmarkt

Op zondag kan je op het Lange Voorhout struinen langs kraampjes met boeken en antiek. Het is een walhalla voor liefhebbers van antiek, curiosa, oude prenten en boeken, schilderijen en kunstobjecten.
De gratis markt is zondag te vinden op het Lange Voorhout tussen 10.00 en 18.00 uur.

Kindervoorstellingen Laaktheater

Ook voor de allerkleinsten is er dit weekend wat te doen. In het Laaktheater kan je naar de Poffertjes-serie.
Elke laatste zondagmiddag van de maand kun je in het theater terecht voor een gezellige middag met een voorstelling en daarna poffertjes eten met elkaar! Ook is er is een leuke speelhoek ingericht in het theater waar de kinderen kunnen spelen.
Op 30 april kan je om 15.00 uur naar De Kleine Zeemeermin mini-musical voor kinderen vanaf drie jaar. Ook op 21 mei een 25 juni zijn er weer voorstellingen.
Kaarten kosten 4 euro, en 2,50 euro voor mensen met een Ooievaarspas. Meer informatie vind je op de site van het Laaktheater.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!