Dit bijzondere zeilschip komt dit weekend aan in haven van Scheveningen

© Sail Training International
DEN HAAG - In de haven van Scheveningen komt een bijzonder zeilschip aan. De Sørlandet is het oudste en meest authentieke zeilschip met vierkante zeilen dat nog vaart.
Het Noorse zeilschip is gebouwd in 1927 en wordt gebruikt als trainingsschip. Na een reis over de Atlantische Oceaan komt het schip waarschijnlijk vrijdag of zaterdag aan in de Haagse haven.
Het schip vertrok in september vanuit Kristiansand, zuid Noorwegen, met 64 nieuwe studenten uit negen verschillende landen. De studenten maken deel uit van de A+ World Academy, een internationale middelbare school en tussenjaar-programma.

64 meter lang en 34 meter hoog

Onderweg zijn ze al langs de havens van Frankrijk, Portugal, Spanje, Kaapverdië, Grenada, Puerto Rico en Bermuda geweest. Het schip zal tot 10 mei in de Scheveningse haven liggen en komt dan op 3 juni weer aan in Noorwegen.
Het schip is behoorlijk indrukwekkend met 64 meter lang, 34 meter hoog en bestaat uit 850 ton staal. De Sørlandet is vernoemd naar de regio waar ze gebouwd is en staat al bijna honderd jaar centraal in de opleiding van zeelieden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!