Vaillantlaan vanaf nu weken afgesloten vanwege werkzaamheden Schilderswijk

Vaillantlaan, gezien richting Hoefkade
Vaillantlaan, gezien richting Hoefkade © Harry van Reeken, collectie Haags Gemeentearchief
DEN HAAG - De Vaillantlaan in de Schilderswijk is vanaf 1 mei tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden. Er wordt gewerkt aan het riool. Ook wordt de Vaillantlaan opnieuw geasfalteerd. De wijk zal daardoor wekenlang slecht bereikbaar zijn. Eind mei moet het onderhoud klaar zijn.
Eerst werd er gewerkt aan de Parallelweg. Sinds 17 april is de Wouwermanstraat dicht, dat duurt tot 14 mei. Het riool in de straat is oud, daarom moet die worden gerenoveerd. De werkzaamheden zijn in de Wouwermanstraat, een deel van de Parallelweg en bij het kruispunt met de Vaillantlaan en de Hoefkade.
In het bestaande riool legt de gemeente een nieuwe buis aan. 'Zo hoeft de straat niet helemaal open. En is het werk sneller klaar. Wel is het nodig om de straten af te sluiten voor het verkeer', aldus de gemeente. In de periode erna (15 tot en met 27 mei) is een groot gedeelte weer open voor het verkeer.

Vaillantlaan

Op de Vaillantlaan wordt vanaf 20 april gewerkt. Het asfalt is zo slecht dat het moet worden vervangen, aldus de gemeente. In beide richtingen komt er nieuw asfalt. Vanaf 1 mei gaat die weg, vanaf de Parallelweg tot de Van der Vennestraat, dicht tot het einde van de maand.
Wanneer de straten zijn afgesloten gelden er omleidingen voor fietsers, auto's en openbaar vervoer. Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden lopen. Voor auto's geldt de langste omleiding, die gaat via de Neherkade, Erasmusweg, Moerweg Soestdijksekade, Zuiderparklaan en de Loosduinsekade (S100, S105, S106 en S104).
Omleidingen Schilderswijk
Omleidingen Schilderswijk © Gemeente Den Haag

'Wijk continu op de schop'

Buurtbewoners vrezen veel overlast van de werkzaamheden. Dat de Vaillantlaan wordt geasfalteerd is een goed idee, aldus Alex Bergman van de bewonersorganisatie. Maar dat de weg dan helemaal dicht gaat vindt hij geen goed idee. 'Het is nu al een ramp elke dag, die wordt alleen maar groter. De Vaillantlaan staat elke dag helemaal dicht.'
Ook Madeleine vreest chaos. 'De wijk is continu op de schop. Het doet met mensen in de wijk ontzettend veel.' Ze denkt dat ze nauwelijks thuis kan komen als er binnenkort in de wijk wordt gewerkt. 'Om mijn huis met de auto te bereiken moet ik half Den Haag door.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!