Wachten op zonnig weer: 'Een mooie lenteweek zal het nog niet zijn'

© denhaag.com
DEN HAAG - 'Ik hoop dat je afgelopen weekend hebt genoten van het lenteweer, want het zijn voorlopig de mooiste dagen', zegt weerman Huub Mizee in Bob Staat Op. Het mooie weer is voorlopig dus nog ver te zoeken. Op Bevrijdingsdag kan het zelfs gaan regenen.
Volgens Mizee wordt het weer niet zo dramatisch en nat als in april, maar 'een mooie lenteweek zal het nog niet zijn. Het is een wisselvallige week.'
De week begint maandag bewolkt en het blijft niet helemaal droog. 'Er kan vanmiddag wat regen vallen, maar later vandaag zijn er weer opklaringen.' Het kan zo'n 15 graden worden vandaag.

Regen op Bevrijdingsdag

Ook dinsdag begint met bewolking. Het blijft wel droog en er komt een beetje zon. Het wordt zo'n 12, 13 graden. 'Dat is laag. We hadden dit weekend 18 graden.'
Woensdag wordt het iets warmer, 14, 15 graden met zon en af en toe bewolking. Donderdag schijnt de zon ook en wordt het 16 graden. Bevrijdingsdag wordt de minste dag van de week. Vrijdag is de kans op regen groter, aldus Mizee.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!