Werk aan spoorviaduct Rijswijkseweg heeft in weekend gevolgen voor trams en verkeer

© Google Maps
DEN HAAG - Het spoorviaduct over de Rijswijkseweg krijgt een opknapbeurt. Het viaduct wordt schoongemaakt, het voeg- en metselwerk wordt vernieuwd en het wordt geschilderd. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer en tramlijn 1, 9, 15, 16 en 17. De werkaamheden duren tot 20 augustus.
De werkzaamheden worden zoveel mogelijk in de weekends en overdag gedaan om de overlast binnen de perken te houden, meldt ProRail. Voetgangers en fietsers kunnen altijd onder het viaduct door blijven gaan, al kan een zijde worden afgesloten. Voor automobilisten en ander verkeer is steeds een rijstrook afgesloten.

Gevolgen voor verkeer

Tot 22 mei (fase 1) wordt er aan de noordoostzijde van het viaduct gewerkt. Daarom is dan in het weekend de weg voor auto's richting het Rijswijkseplein afgesloten. Omrijden kan via de Binckhorstlaan.
Van 26 mei tot en met 3 juli (fase 2) wordt gewerkt aan de kant van station Hollands Spoor. Verkeer kan dan, vanaf het Rijswijkseplein, blijven rijden door de middelste doorgang. In het eerste weekend van juni wordt er niet gewerkt: dan is het hardloopevenement The Royal Ten.
In fase 3, van 7 juli tot en met 20 augustus, is de middelste doorgang afgesloten. De andere rijstroken kunnen dan worden gebruikt.

Omleidingen trams

Komend weekend hebben de werkzaamheden ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Een aantal haltes van de tramlijnen 1, 9, 15, 16 en 17 van HTM komt te vervallen.
Tram 1 rijdt vanaf station Hollands Spoor naar de Weteringkade, Weteringplein, Scheldeplein, Rijnstraat, Koningskade, Korte Voorhout, Lange Vijverberg, rechtsaf Kneuterdijk. Daarna rijdt tram 1 de normale route naar Scheveningen.
© HTM
Tram 9 rijdt vanaf station Hollands Spoor via de Weteringkade, Weteringplein, Scheldeplein, Rijnstraat. Vanaf station Den Haag Centraal rijdt tram 9 de normale route naar Scheveningen.
© HTM
Tram 15 gaat vanaf het Zieken naar de Oranjelaan, Stationsweg, station Hollands Spoor, Leeghwaterplein, Slachthuisstraat, Laakkade, Rijswijkseweg. Daarna rijdt tram 15 de normale route naar Nootdorp.
© HTM
Tram 16 gaat van station Hollands Spoor naar de Weteringkade, Weteringplein, Scheldeplein, Rijnstraat en verder naar station Den Haag Centraal.
© HTM
Tram 17 rijdt om in de richting van Wateringen. Vanaf station Den Haag Centraal naar de Schedeldoekshaven, Lage Zand, Kalvermarkt-Stadhuis, Spui, het Zieken, Oranjelaan, Stationsweg en station Hollands Spoor. Daarna rijdt tram 17 de normale route naar Wateringen.
© HTM

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!