Eerste roodgele vlag gehesen, reddingsbrigade bewaakt weer strand van Kijkduin en Scheveningen

© Valerie Kuypers
DEN HAAG - Bij de reddingsbrigade op het Zuiderstrand bij Kijkduin is maandag door burgemeester Jan van Zanen de eerste roodgele vlag van het seizoen gehesen. Met de vlag is te zien dat er op het strand een lifeguard aanwezig is. Op 1 mei begint officieel het buitenzwem- en strandseizoen en dat betekent dat leden van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade en de Veiligheidsregio Haaglanden weer dagelijks de strandbewaking verzorgen.
Ook start de gemeente een campagne rond zwemveiligheid waarbij mensen worden gewaarschuwd voor gevaren van de zee, zoals sterke stromingen. Daarnaast wordt met de landelijke campagne 'Wie checkt jou?' opnieuw opgeroepen om elkaar in de gaten te houden als je in open water gaat zwemmen.
Extra aandacht is er dit jaar voor polsbandjes voor kinderen, daarmee hoopt de gemeente 'vermissingen' te voorkomen. De bandjes zijn te krijgen bij alle strandpaviljoens en de reddingsposten.
Daarnaast zijn er vlaggen met verschillende kleuren die badgasten en watersporters waarschuwen over gevaren in de zee. Er staan 24 vlaggenmasten langs de kust. Op Scheveningen wordt ook geëxperimenteerd om de waarschuwingen op digitale borden te delen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!