Boaz en Olivia populairste babynamen van Zuid-Holland

Foto ter illustratie: Brytny.com (Unsplash)
Foto ter illustratie: Brytny.com (Unsplash)
DEN HAAG - Boaz en Olivia zijn tot nu toe de populairste babynamen van Zuid-Holland. Dat heeft kaartenwebshop Kaartje2go uitgezocht aan de hand van hun data uit het eerste kwartaal van 2023.
Voor jongens zijn de namen Boaz, Luuk en Jack favoriet in onze provincie. Bij meisjes is dat tot nu toe Olivia, Nora en Lynn. Toch vindt 61 procent van de Nederlanders het belangrijk dat de naam van hun kindje niet vaak voorkomt. De kaartenwebshop deed het namenonderzoek onder 1.700 Nederlanders.
Volgens Kaartje2go heeft een kwart van de ouders discussie over de naam van hun kind. Zo'n 34 procent hakt na ongeveer vier tot vijf maanden de knoop door. Zo'n 33 procent stelt te keuze langer uit. De meeste Nederlandse stellen (86 procent) houdt de naam van hun baby geheim tot het geboren is. Maar dat lukt niet iedereen, een op de tien praat per ongeluk z'n mond voorbij.

Schaamnaam

De belangrijkste eis bij het kiezen van een naam is de match tussen de voor- en achternaam. 'We kennen namelijk allemaal wel de 'schaamnamen' zoals W.C. Pot, Anna Nas of Felice Dekens. Het is toch pijnlijk als je hier achteraf niet goed over na hebt gedacht', zegt Marleen Riemersma, naamexpert bij Babynamen.nl.
Ook vinden aanstaande ouders het belangrijk dat de naam makkelijk uit te spreken is, dat het een korte naam is en dat die bij de namen van de andere kinderen moet passen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!