Battle voor inwoners: win 50.000 euro voor een duurzaam project in jouw wijk

© Justin Lim (Unsplash)
DEN HAAG - Heb jij een goed idee voor duurzame energie in je wijk? Dan kan je voor jouw plan 50.000 euro subsidie winnen van de gemeente. In totaal is er 375.000 euro beschikbaar voor het project Energie uit de Wijk Challenge.
Het is de vierde keer dat de gemeente deze challenge houdt. Verschillende projecten wonnen eerder geld om hun idee te realiseren voor de buurt. 'Zoals een bewonersvereniging die samen zonnepanelen aanschaffen en in Ypenburg kijken buren naar het duurzamer maken van airco's. Het is van alles en nog wat', zegt wethouder Arjen Kapteijns (GroenLinks) over eerdere winnaars in Bob Staat Op.
De challenge daagt bewoners uit om zelf met ideeën te komen die ze zelf kunnen uitvoeren. De enige eis is dat het plan binnen een jaar wordt uitgevoerd. Wie een idee indient moet dat pitchen bij een vakjury. De winnaars krijgen hulp van de gemeente bij het uitvoeren van het plan, bijvoorbeeld op het gebied van vergunningen, financiering en juridische vragen.
'Er is geen mooier moment dan nu om aan de slag te gaan. Den Haag wordt een aardgasvrije stad. Dat lukt alleen als we samen met inwoners plannen maken om over te stappen naar schone energie. Overal in Den Haag zijn enthousiaste bewoners in grote en kleine groepen bezig met de overstap op schone energie', zegt de wethouder.

Meedoen?

Wil je meedoen met de challenge? De inschrijving is nu geopend voor inwoners. Je kan tot en met 11 juni subsidie aanvragen voor je energieproject. De gemeente doet in het najaar nog een extra ronde subsidie tussen 1 september en 15 oktober.
De winnaars krijgen de eretitel 'Haagse Energietopper. 'Daar zijn er nu 26 van. Dat zijn ambassadeurs van deze challenge. Het zijn mensen die enthousiast zijn en anderen meenemen', zegt Kapteijns.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!