Uittips Den Haag: Bevrijdingsfestival, blowup art en kijkje in Noors zeilschip

© Den Haag FM
DEN HAAG - Vandaag staan we nog stil bij oorlogsslachtoffers, maar morgen wordt het weekend afgetrapt met het vieren van de vrijheid. Zo staat het Bevrijdingsfestival op het programma, maar er is dit weekend nog veel meer te doen in de stad. Alle uittips op een rij.

Bevrijdingsfestival Malieveld

Bevrijdingsdag wordt in Den Haag groots gevierd tijdens het Bevrijdingsfestival op het Malieveld. Op twee grote podia treden allerlei artiesten op zoals Froukje en Rolf Sanchez.
Foto's: Bevrijdingsfestival Den Haag
Foto's: Bevrijdingsfestival Den Haag
Er is niet alleen maar muziek. Ook is er aandacht voor vrijheid, democratie en de rechtsstaat. Er treden jonge Haagse dichters op en is er een Vrijheidscollege met Natascha van Weezel. Het hele programma lees je hier. Het festival duurt van 13.00 tot 23.00 uur en is dit jaar weer gratis te bezoeken.

Open dag Noors zeilschip Sørlandet

Altijd al een kijkje willen nemen op een zeilschip? Het kan komende zondag. De bemanning van het Noorse trainingsschip Sørlandet, dat tijdelijk in de Scheveningse haven ligt, houdt dan een open dag. De driemaster komt uit 1927 en is 64 meter lang, 34 meter hoog en opgebouwd uit 850 ton staal.
De open dag is 7 mei van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis, maar mogelijk moet je even wachten omdat er maar een maximum aantal mensen tegelijk het schip op mag.

Blowup art

Vanaf 5 mei kom je bijzondere kunst tegen in het Museumkwartier: net als vorig jaar zijn daar vijf tijdelijke opgeblazen kunstwerken te zien. Ze zijn ontworpen door internationale kunstenaars designers en architecten.
Fiets of loop dus vanaf vrijdag zeker een rondje om de kunst te bewonderen. Ze staan bij de Berlage Kiosk, de Hofvijver, de zijgevel van Het Nationale Theater - de Koninklijke Schouwburg, de uitgang van de parkeergarage Museumkwartier aan het Tournooiveld en het schelpenpad langs de Lange Vijverberg. Ze zijn tot en met 28 mei te bewonderen.

Stadswandeling Joods verleden van Den Haag

Speciaal voor de Haagse Vrijheidsweken organiseert Gilde Den Haag op 5 mei een stadswandeling die in het teken staat van het Joodse verleden van de stad. De tour start bij de Nieuwe Kerk en duurt anderhalf uur.
Wandel mee door de verdwenen buurt, het gebied in het centrum van de stad, waar in vroeger tijden veel Joodse stadsgenoten leefden en werkten. Met de verhalen van de gids komt de bijzondere geschiedenis van deze wijk tot leven.
Tickets kosten 8 euro per volwassene en 4 euro voor kinderen. Ze kunnen hier gekocht worden.

80s 90s NULLIES in Paard

Zin in nog meer feest op 5 mei? Je kan 's avonds naar de XL-editie van 80s 90s NULLIES in het Paard. Beide zalen worden tijdens deze avond geopend en nemen je natuurlijk mee terug naar de tijd van de flippo's en de Backstreet Boys.
Het feestje is van 23.30 tot 4.30 uur en tickets zijn nog te koop op de site van Paard.

De Slag om Den Haag

Deze theatervoorstelling gaat over de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog in en om Den Haag. 'De voorstelling neemt u mee terug naar een tijd waarin gevoelens van angst, boosheid, vreugde en verdriet elkaar in hoog tempo afwisselden.'
De muzikale voorstelling is op 5 mei te zien bij Theater in de Steeg, om 16.00 uur en 20.00 uur. Tickets voor de Slag om Den Haag kosten 12,50 en koop je hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!