Geëmotioneerde eigenaren afgebrande Toko Dian in zonnetje gezet: 'Ik had het niet verwacht'

Diana en Harry met de buurtbewoners uit Scheveningen
Diana en Harry met de buurtbewoners uit Scheveningen © Judith Tielemans
DEN HAAG - Bewoners van Scheveningen hebben woensdag een cheque van 700 euro overhandigd aan de eigenaren van Toko Dian in Muzee. Het Indonesische restaurant aan de Renbaanstraat brandde begin vorige maand volledig af. Om eigenaren Harry en Diana een hart onder de riem te steken, besloten buurtbewoners nogmaals om een bijdrage te leveren. Eerder werd er ook al een crowdfunding georganiseerd.
Het opruimen van de schade moet uit eigen zak betaald worden, omdat de eigenaren geen inboedelverzekering hadden afgesloten. Daarom leek het Suzanne Nederstigt een goed idee om een open Tikkie in de groepwhatsapp te gooien van de buurt.
'Toen ik bij Harry en Diana binnenliep na de brand, zag ik ze puinruimen. Ze waren beide erg emotioneel. Ze wilden op een gegeven moment wel stoppen, maar niet op deze manier', vertelt de trouwe klant van Toko Dian. 'Er zijn zoveel buurtgenoten die er regelmatig eten haalden. We gunnen het ze allemaal zo. Daarom heb ik in de buurtwhatsapp geopperd dat het me heel erg leuk lijkt om iets voor ze te organiseren.'

Ik had het echt niet verwacht

Het geldbedrag kwam als een grote verrassing voor de inmiddels 72- en 80-jarige eigenaren. De tranen staan dan ook in hun ogen als ze de cheque overhandigd krijgen. 'Het is heel ontroerend. Ik had het echt niet verwacht. Het zijn hele lieve mensen allemaal en ze hebben veel steun aan ons gegeven. Ik kan alleen maar dankjewel zeggen', reageert de emotionele Diana.
De toko-eigenaren zijn niet van plan om de boel opnieuw op te bouwen, maar kunnen het geld desondanks goed gebruiken om de opruimingsdienst te betalen. De open Tikkie is niet de enige actie om de eigenaren van Toko Dian te steunen. Ook buurtbewoonster Ellen Ubbink wilde graag iets doen en startte eerder een crowdfunding. Die teller staat inmiddels op 7900 euro.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!