Regels bezoek Japanse Tuin aangescherpt na grote drukte

Japanse Tuin
Japanse Tuin © gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Japanse Tuin is sinds vorige week weer open voor publiek. Dat gebeurt maar twee keer per jaar, waardoor er altijd veel bezoekers op afkomen. In het openingsweekend was het zo druk dat er meer bezoekers waren dan goed is voor de tuin. De gemeente past daarom de regels voor een bezoek aan.
De Japanse Tuin op landgoed Clingendael is kwetsbaar en vereist veel onderhoud en beheer. Om de tuin mooi en netjes te houden en toch zoveel mogelijk bezoekers ervan te laten genieten, grijpt de gemeente daarom in.
Er worden aanpassingen gedaan in het toegangsbeleid en de route door landgoed Clingendael en de Japanse Tuin. Als het nodig is kan er een maximale verblijfsduur worden ingesteld. Toezichthouders zullen bezoekers daarop attent maken.

Mogelijk wachttijden

Door de maatregelen kunnen wachttijden ontstaan. 'De gemeente vraagt uw begrip voor het ongemak.'
De Japanse Tuin is vanaf maandag 8 mei tot zondag 11 juni elke dag open van 9.00 tot 17.00 uur. De tuin zou eigenlijk tot 20.00 uur openblijven. Na 11 juni is de tuin tot het najaar dicht voor bezoekers.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!