Leerlingen uit Den Haag onderkoeld van berg gehaald in Spanje

Foto ter illustratie: Tim Dennert (Unsplash)
Foto ter illustratie: Tim Dennert (Unsplash)
DEN HAAG - Zo'n 120 leerlingen en 20 medewerkers van het christelijk lyceum Zandvliet zijn op een studiereis in de Spaanse Pyreneeën verrast door noodweer. Op een berg kregen de groepen 4 havo en 4 vwo te maken met onweersbuien, hagelstenen en stortregen. Een aantal jongeren raakte onderkoeld, één scholier verstuikte zijn enkel. Inmiddels zijn alle leerlingen en docenten weer veilig op de camping waar zij verblijven.
Jaarlijks wordt door leerlingen uit de vierde klas van het christelijk lyceum Zandvliet een reis naar Spanje gemaakt. De reis vanuit Nederland begon zaterdag en zondag is de bus aangekomen op een camping in de buurt van Girona. Na het inchecken en ontbijt stond de traditionele wandeling op het programma.
De NOS meldt dat de Catalaanse weerdienst voor dit gebied een waarschuwing voor slecht weer had uitgevaardigd. Toen het noodweer zondagmiddag op een berg bij het Noord-Spaanse Girona losbarstte, zijn alle tieners onder begeleiding van docenten en oud-leerlingen in een lang lint voorzichtig en veilig naar beneden gelopen.

Veilig, maar wel geschrokken

Tijdens de aftocht naar beneden hebben opgetrommelde brandweerlieden zich ontfermd over de onderkoeld geraakte leerlingen. Daarnaast is uit voorzorg een helikopter ingezet die met warmtecamera's de omgeving heeft afgezocht, om er zeker van te zijn dat niemand achtergebleven was. De brandweer heeft de leerlingen in busjes weer teruggebracht naar de camping. Ook de schoolbus is hiervoor ingezet.
De schoolleiding is zondagmiddag direct geïnformeerd, en laat weten dat iedereen veilig is. Wel is een aantal leerlingen behoorlijk geschrokken, zo valt in een mail te lezen die ouders hebben ontvangen. De tiendaagse reis wordt voortgezet.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!