Automobilisten zetten auto dwars op de weg om ontsnapte hond te redden

Jacky in de Dierenambulance
Jacky in de Dierenambulance
DEN HAAG - Drie automobilisten hebben onlangs hun auto's bij de Hubertustunnel dwars op de weg gezet om een ontsnapte hond te vangen. Het beest liep op de weg en was in paniek. 'De dappere voorbijgangers wisten de hond te vangen voordat die werd aangereden', zegt John Buijs van de Dierenambulance in Bob Staat Op.
De Dierenambulance kreeg een melding van een loslopende hond op een drukke weg. Toen ze bij de Hubertustunnel aankwamen, bleken voorbijgangers het dier al te hebben gered. De Jack Russell was erg geschrokken van het avontuur. 'Ze had uit angst een man gebeten. Die had de hond overgegeven aan iemand anders, toen was zij zo bang dat ze alles liet lopen.'
De hond, Jacky, bleek gechipt te zijn, maar de eigenaar was niet bereikbaar, vertelt John. 'Die was op vakantie, de hond logeerde bij de oppas.' Gelukkig belde de oppas zelf de meldkamer van de Dierenambulance. 'Ze waren in een losloopgebied geweest, de hond was ergens van geschrokken en nam de benen.' De oppas en de hond konden later worden herenigd.

Laat je huisdier chippen

John benadrukt hoe belangrijk het is om je huisdier te laten chippen én te laten registreren, zodat ze weten bij wie het huisdier hoort. 'Ben je je huisdier kwijt? Het is altijd goed om even onze meldkamer te bellen', zegt John. 'Vaak is er dan al door mensen naar de Dierenambulance gebeld.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!