Inzamelingsactie om neergestoken huisarts financieel te steunen: 'We hopen op uw hulp'

© crowdfundingpagina
DEN HAAG - Twee Haagse huisartsen zijn voor een collega een crowdfunding begonnen. Huisarts Vincent Zieren werd in februari aangevallen in zijn spreekkamer. Hij werd gewond opgenomen in het ziekenhuis en lag op de intensive care. Zieren is nu nog aan het herstellen, om de ZZP'er financieel rust te geven begonnen huisartsen Christianne Mos en Nadja Kos een inzamelingsactie.
Zieren net afgestudeerd als huisarts en werkte als waarnemer in de zorg. In februari werkte hij bij de praktijk van Zuiderpark Huisartsen aan de Apeldoornselaan toen er een patiënt binnenkwam.
'Het lijkt dat Vincent hem niet verder kan helpen en bij afronden van het consult gebeurt het ondenkbare: de patiënt steekt Vincent meermaals neer. In een mum van tijd is Vincent van arts, patiënt in levensgevaar geworden', schrijven zijn collega's.

Intensive care

De huisarts lag drie dagen op de intensive care en moest twee operaties ondergaan. Uiteindelijk lag hij anderhalve week in het ziekenhuis. 'Hij is nu gelukkig fysiek en mentaal aan de beterende hand. Maar hoe kun je als dokter na zo'n gebeurtenis weer verder, ooit weer je vak uitoefenen?', aldus collega's Mos en Kos.
De twee begonnen een inzamelingsactie om hun collega rust te geven om te herstellen in zijn eigen tempo. 'Helaas is de uitkering van de arbeidsongeschiktheidsverzekering in deze ZZP-functie niet toereikend voor alle vaste lasten van een jong gezin, alsook voor de gemaakte medische kosten.'

50.000 euro

Het gezin van Zieren is blij met het gebaar. In totaal willen ze met de crowdfunding 50.000 euro ophalen. Woensdagochtend staat de teller al op ruim 38.000 euro. 'We hopen op uw hulp, vanuit alle gelederen', schrijven zijn collega's. Geld dat uiteindelijk niet gebruikt wordt, wordt gedoneerd aan een goed doel, aldus de crowdfundingpagina.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!