Uittips Den Haag: Bierfestival, studentencabaret en oude Volkswagenbusjes op Scheveningen

© thehague.com
DEN HAAG - Bierliefhebbers opgelet! Dit weekend is voor de tiende keer het Bierproeffestival in Den Haag. En op Scheveningen kan je oude Kevers en Volkswagenbusjes bekijken tijdens Aircooled Scheveningen. Maar er is ook studentencabaret en de Urban Walk. Wij zetten een aantal uittips voor je op een rij.

Bierfestival in de Grote Kerk

Maar liefst veertig brouwerijen staan dit weekend in de Grote Kerk op het Nederlands Bierproeffestival. Van grote bierbrouwers tot kleine speciaal bierbrouwers, ze zijn er allemaal bij. Het festival is het openingsevenement van de Week van het Nederlandse Bier.
Stel de brouwers al je vragen over bier, doe mee met een masterclass of kom gewoon lekker proeven. Het festival duurt van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 mei. Meer info en tickets vind je op de site van de Week van het Nederlandse Bier.
© thehague.com

Feestje op het Plein

Wil je liever op het terras zitten? Dan moet je vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur op het Plein zijn. Daar wordt het 'terrasseizoen' geopend met een feestje met vier podia met muziek.
Bezoekers krijgen een stempelkaart waarmee ze langs de horecazaken kunnen om gratis hapjes te proeven.

Street art fietstour

Fiets door de stad en ga op zoek naar de mooiste street art pareltjes van Den Haag. Van het centrum tot de Binckhorst, op veel plekken zijn muurschilderingen gemaakt.
Je kan de fietstour elke dag doen tussen 11.00 en 16.00 uur, de route duurt 2,5 uur. Meer info vind je op de site van Enter The Hague.

Urban Walk

Ben je meer een wandeltype? Dan kan je zaterdag meedoen met de Urban Walk. Wandel een route langs of door iconische gebouwen, met bijzondere stempelposten, snacks en muziek onderweg. Dit jaar gaat de route bijvoorbeeld langs mooie hofjes, de Koninklijke Schouwburg en Foodhall Mingle Mush. De start en finish is bij Amare. De dertig hoogtepunten worden toegelicht met borden en een audiotour.
Wandelaars kunnen kiezen tussen een route van 12 of 20 kilometer. Meer weten? Check de site van Urban Walk Den Haag.

Finale Groninger Studentencabaret

In theater PePijn kan je vrijdag en zaterdag naar de finale van het Groninger Studentencabaret. Het is de 36ste editie van het cabaretfestival. Grote namen, zoals Jochem Myjer en Theo Maassen, wonnen ooit deze wedstrijd.
Dit jaar staan er drie finalisten in PePijn: Tim Kroezen, Finn Visser en Jelle Brouwer strijden om de felbegeerde titel. Ze doen nu een tour langs theaters in het land.
Kijk voor kaarten en info op de site van Diligentia/ PePijn.

Tracing your roots

Liggen jouw roots in Indonesië, Indië, Suriname of de Caribische delen van het koninkrijk en wil je meer weten jouw voorouders en familiegeschiedenis? Doe dan zaterdag mee aan deze speciale editie van Tracing Your Roots.
Tijdens een cursus maken jongeren tussen de 15 en 35 met roots in de voormalige Nederlandse koloniën een persoonlijke zoektocht naar hun roots. Leer stamboomonderzoek doen, interview jouw (groot)ouders, leg hun verhalen vast en voeg je familieverhaal toe aan de tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.
De cursus is verspreid over vier zaterdagen. Meer weten? Alle info vind je op de site van het Haags Historisch Museum.
Foto via thehague.com
Foto via thehague.com

Oude Kevers en Volkswagens op Scheveningen

Houd jij van oldtimers? Dan kan je zondag op Scheveningen kijken naar talloze oude Kevers en Volkswagenbusjes tijdens Aircooled Scheveningen. Aircooled refereert aan de luchtgekoelde motoren van de geshowde oldtimers.
Vrijwel alle ooit gebouwde modellen VW-Kevers zullen te zien zijn, zoals Brilkevers, Ovaalkevers, Cabriolets, Ratlook, Custom Build, Spijlbussen, Sambabussen, Campers en Pick-Ups. Er zullen ook echt unieke modellen tussen staan, zoals onder andere een brandweerwagen en een ambulance.
Aircooled Scheveningen is zondag vanaf 10.00 uur gratis te bezoeken.
© thehague.com

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!