Speciale politieavond over onderzoek Malek F.: 'In een split second maken wij beslissingen'

© Regio15
DEN HAAG - Vijf jaar geleden, op Bevrijdingsdag 2018, stak een man drie willekeurige mensen neer op het Johanna Westerdijkplein. Malek F. werd tijdens de rechtszaak ontoerekeningsvatbaar verklaard en kreeg tbs opgelegd van de rechtbank. De politie Den Haag organiseert op 5 juni een speciale avond waarin ze alles vertellen over het onderzoek destijds.
'Het was een zomerse dag, die Bevrijdingsdag. Op het Johanna Westerdijkplein raakten drie mensen zwaargewond. Die bleken neergestoken door Malek F.', blikt politiewoordvoerder Dick Goijert terug in Bob Staat Op.
In de speciale avond Politie Den Haag Exclusief in de Rijswijkse Schouwburg vertelt de politie je van alles over die dag. Hoe liep het onderzoek en welke beslissingen moet je als agent maken op zo'n moment. 'Het zijn soms lastige overwegingen die we moeten maken. In een split second maken wij beslissingen', legt Goijert uit.

Spraakmakende onderzoeken

De politie organiseert vaker zulke bijeenkomsten over 'spraakmakende onderzoeken'. 'We praten dan over de zaak en nodigen inwoners uit de regio Haaglanden uit om mee te kijken naar dit onderzoek.' Mensen van het Openbaar Ministerie, een hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme en een bekende advocaat doen hun verhaal over de zaak.
De speciale avond is op 5 juni gratis te bezoeken in de Rijswijkse Schouwburg. Kaarten reserveer je via deze site.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!