Kat Gigi na elf dagen gered uit schoorsteen: 'Ben 3,5 uur bezig geweest'

© Regio15
DEN HAAG - De Dierenambulance heeft deze week een poes gered uit een dichte schoorsteen. Gigi was al meer dan elf dagen vermist. 'Ik ben drieënhalf uur bezig geweest om haar te bevrijden', vertelt John Buijs van de Dierenambulance aan Den Haag FM.
Afgelopen woensdag hoorden bewoners aan de Laan van Nieuw Oost-Indië gerommel in de afgesloten schoorsteen. Ze belden de Dierenambulance die kwam kijken. Vanaf het dak is Gigi in een gat gevallen en kon niet meer boven komen. 'Het was een kleine ingang op acht meter hoog. Het kan niet anders dan dat ze daar in is gegaan en naar beneden is gevallen', vertelt John.
Na meerdere pogingen vanaf het dak lukte het nog niet om de poes uit haar benarde positie te bevrijden. De bewoners wilden per se dat het beestje gered werd dus mocht de schoorsteen open worden gebroken. Langzaam kwam de kat naar buiten. 'Het baasje van Gigi kwam in paniek aan, de kat reageerde meteen op haar stem', vertelt John.

'Had niet langer moeten duren'

De poes was al elf dagen vermist, was uitgedroogd en verzwakt. Ze is moet spoed naar de dierenarts gebracht. 'Het had geen dag langer moeten duren', zegt John.
© John Buijs
Het was niet de eerste keer dat een kat vast was komen te zitten in de schoorsteen. Tijdens het redden vond John ook nog een overleden kat, die er eerder al eens in was gevallen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!