Eigenaar Café Thorbecke dood op straat gevonden

Volop onderzoek op de Rossinilaan.
Volop onderzoek op de Rossinilaan. © Omroep West
DEN HAAG - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Rossinilaan dood op straat gevonden. De hulpdiensten die snel op de melding afkwamen, konden niets meer voor hem doen. Op sociale media en in de buurt wordt gezegd dat het om de eigenaar van Café Thorbecke zou gaan. Een 49-jarige Haagse is aangehouden als verdachte.
In de straat is tot diep in de nacht onderzoek gedaan en ook zaterdagmiddag zijn leden van de forensische opsporing bezig. Ook overdag, op zaterdag, is een groot gebied afgezet door de politie en staan er meerdere bussen van de forensische opsporing.
Een man die langs de plek van het onderzoek loopt, vertelt dat hij aan het begin van de middag een vrouw de straat in zag lopen. 'Ze sprak kort met de politie en moest ze haar handen op het dak van een politiewagen doen. Hierna deed ze haar schoenen uit en is ze toen is ze meegenomen door de politie', zegt de man. Of de vrouw de 49-jarige verdachte is, is niet duidelijk.

'Rust zacht Os'

Terwijl het onderzoek bij de Rossinilaan verdergaat, is het bij het café van het slachtoffer rustig. Wel is de deur van Café Thorbecke verzegeld. Er liggen bloemen. Een boeket heeft een kaartje met daarop 'Rust zacht Os'.
Tekst gaat verder onder de foto.
De deur van het café is verzegeld.
De deur van het café is verzegeld. © Omroep West
In de Rossinilaan verzamelen verschillende buurtbewoners zich. Een vrouw is erg geschrokken en kan nog maar nauwelijks geloven wat er zich om de hoek van haar appartement heeft afgespeeld. 'Ik zat op het balkon en was een sigaret aan het roken toen ik plotseling gegil hoorde. Binnen vijf minuten stond het helemaal vol met politie. Eerst dacht ik dat er iets met de buurvrouw was, maar dat bleek niet het geval. Dit is heel luguber en triest.'
Een man uit de naastgelegen straat ziet hoe de straat 's nachts binnen 'no time' vol staat met politie. 'Ik deed mijn kat naar buiten via het raam en zag toen heel veel politie. Ik ben gaan kijken en zag gelijk dat het niet goed was. Het is een drama.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!