Verdachte (32) schopt en slaat naar agenten bij aanhouding Groente- en Fruitmarkt

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.nl
DEN HAAG - Een 32-jarige man heeft maandag in de wijk Groente- en Fruitmarkt naar agenten geschopt en geslagen toen ze hem probeerden aan te houden. Zelfs de inzet van en stroomstootwapen was niet genoeg om de man aan te kunnen houden. Er waren vijf agenten nodig om de man aan te kunnen houden.
De politie reageerde op een melding dat er iemand met een mes op de Radarstraat zou lopen. Die persoon schreeuwde daarbij en beledigde mensen. De verdachte zou omstanders ook hebben geduwd en geslagen. Bij zijn aanhouding werkte de man niet mee en ging hij in verzet door naar twee agenten te schoppen en te slaan.
'Omdat de verdachte niet meewerkte, is het stroomstootwapen ook daadwerkelijk gebruikt', meldt de politie. Toch wist de man daarna nog een van de agenten onderuit te halen. Daaropvolgend kon hij het stroomstootagenten van een van de agenten uit het holster trekken. Er waren vervolgens nog drie agenten nodig om de man te kunnen aanhouden.
De man is heengezonden, maar moet zich later wel voor de rechter verantwoorden. Een mes is niet gevonden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!