Benoordenhout krijgt tijdelijke bibliotheek in ANWB-gebouw

Foto ter illustratie: Devon Divine (Unsplash)
Foto ter illustratie: Devon Divine (Unsplash)
DEN HAAG - Benoordenhout krijgt dit jaar tijdelijk een bibliotheek in de buurt. De bieb komt in het souterrain van het 'Rotonde-gebouw' van de ANWB. Het is de bedoeling dat buurtbewoners vanaf eind dit jaar boeken kunnen lenen op de locatie.
Bibliotheek Den Haag is op zoek naar een vaste locatie voor een bieb in Benoordenhout. Tot die tijd wil de organisatie mensen in de wijk alvast een eigen bieb geven. Wethouder Robert van Asten (D66) is blij met de nieuwe plek. 'Hoe meer mensen in Den Haag gebruik kunnen maken van de bibliotheek, hoe beter. Dit is een mooie opstap naar een volwaardige wijkbibliotheek in Benoordenhout. Dat is de ambitie, maar we hoeven daar nu niet op te wachten.'
Het pand van de ANWB ligt aan de rand van Benoordenhout, net in de gemeente Wassenaar. Uiteindelijk vertrekt de verkeersdienst uit het gebouw en verhuist eind 2025 naar de Juliana van Stolberglaan in Bezuidenhout. Tot wanneer de bibliotheek op de huidige ANWB-locatie blijft is nog niet duidelijk. Ook wordt er nog gezocht naar een permanente locatie.

Haagse Hout

Benoordenhout heeft nu een buurtbibliotheek aan de Goetlijfstraat. 'De komende maanden neemt de Bibliotheek Den Haag de tijd om te onderzoeken wat de effecten van de nieuwe tijdelijke bibliotheek zouden kunnen zijn op de functie van de buurtbibliotheek aan de Goetlijfstraat en of de buurtbibliotheek open moet/ kan blijven naast de nieuwe vestiging in Benoordenhout', laat een woordvoerder van de gemeente weten. 'Daar wordt pas later een besluit over genomen.'
Den Haag heeft nu zestien wijkbibliotheken verspreid over de stad. De bibliotheek van Haagse Hout, het stadsdeel waar de wijk onder valt, staat aan de Theresiastraat in Bezuidenhout.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!