Uittips Den Haag: Foodtruckfestival Rrrollend, Haagse Montmartre, CaDance en schapen scheren

© Rrrollend
DEN HAAG - Het is (bijna) weekend! Voor veel mensen is het een extra lang Hemelvaartsweekend en je hoeft je zeker niet te vervelen. We hebben leuke uittips op een rij gezet: van een vintagemarkt tot een foodtruckfestival.

Foodtruckfestival Rrrollend

Eten, drinken en entertainment: Foodtruckfestival Rrrollend strijkt vanaf vrijdag weer neer langs de Hofvijver. Er staan tientallen foodtrucks waar je de lekkerste dingen kunt halen.
Het foodtruckfestival is vrijdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Toegang is gratis, maar als je eten van de foodtruck wilt proberen moet je natuurlijk je pinpas meenemen.

Haagse Montmartre

Je waant je zaterdag 20 en zondag 21 mei in Parijs, gewoon op het Lange Voorhout. Daar wordt de Haagse Montmartre georganiseerd, een kunst-, brocante-, lifestyle- en vintagefair.
De markt is dé plek voor kunst- en antiekliefhebbers. Er zijn ruim 150 stands, maar er is nog meer te doen. Zo is er Franse muziek, een karikaturist, een kunstenaarswedstrijd en een schildersterras. De markt is beide dagen open tussen 10.00 en 17.00 uur.
© Haagse Montmartre

CaDance festival van start

Donderdag is de aftrap van CaDance, dat tot en met 29 mei duurt en plaatsvindt in Korzo. Dit festival staat in het teken van dans, circus en fysiek theater. Er zijn voorstellingen en events, ook op bijzondere locaties in de stad.
Tickets zijn nog te krijgen op de site van Korzo. Daar is ook het hele programma te bekijken.

Schaapscheerfeest op De Nijkamphoeve

De lente is begonnen en het is tijd dat de schapen van hun dikke vacht verlost worden. BuurtBoerderij De Nijkamphoeve organiseert zondag 21 mei daarom het jaarlijkse schaapscheerfeest tussen 13.00 en 16.00 uur, waar je kan zien hoe het eraan toegaat.
Naast het schaapscheren is er ook een demonstratie wollen spinnen, zijn er spelletjes en kramen met fruit en kaas. Ook de wol is te koop.
Schaapscheren op De Nijkamphoeve
Schaapscheren op De Nijkamphoeve © Liane Boot

Aspergefeest in Piet Heinstraat

Zin in asperges? Dan moet je zondag naar het Zeeheldenkwartier, waar een aspergefeest is in de Piet Heinstraat. Je kunt er aspergegerechten proeven maar ook shoppen op de markt met producten van lokale ondernemers.

Ock Festival op Buitenplaats Ockenburgh

Voor een festival met bands, straattheater en cabaret moet je zaterdag 20 mei op Buitenplaats Ockenburgh zijn. Er zijn tijdens het Ock Festival vier podia met minimaal 15 optreden. Bijvoorbeeld de Scheveningse band Ragmob en de Haagse band Skavenhage.
Het hele programma zie je op de site van Villa Ockenburgh. Kaartjes kosten 20 euro en zijn nog te koop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!