Dit zijn de genomineerden voor de Haagse Parel

Genomineerden in de categorie familiebedrijf
Genomineerden in de categorie familiebedrijf © Haagse Parel
DEN HAAG - Wie wint de Haagse Parel dit jaar? De genomineerden zijn donderdag bekendgemaakt, in de twee categorieën 'familiebedrijven' en 'uitzonderlijke bijdrage'. Het publiek kan meestemmen om te bepalen wie met de ondernemersprijs naar huis gaat.
In de categorie familiebedrijven zijn drie bedrijven die kans maken op de Haagse Parel. De eerste is muziektheater Briza, het huisgezelschap van het Zeeheldentheater. De familie creëert al 25 jaar voorstellingen met maatschappelijke thema's. De volgende genomineerde is het bedrijf Dyflexis, dat onder meer software ontwikkelt voor horeca en de zorg.
De derde genomineerde is Schmale Holding, gerund door de familie Schmale. Zij runnen vier drogisterijen en twee parfumerieën en hebben daarmee volgens de gemeente een grote betekenis.
De Haagse Parel is een onderscheiding voor Haagse bedrijven en personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de Haagse economie. 'Den Haag is trots op haar ondernemers', zegt wethouder Saskia Bruines in Bob Staat op. ' De onderscheiding wordt op 23 juni uitgereikt tijdens ondernemersevenement Den Haag Inspireert.

Uitzonderlijke bijdrage

Drie bedrijven maken kans in de categorie uitzonderlijke bijdrage. Als eerste Stichting Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven. Die stichting begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en heeft zeven kringloopwinkels.
Genomineerden in de categorie uitzonderlijke bijdrage
Genomineerden in de categorie uitzonderlijke bijdrage © Haagse Parel
Duurzaam strandpaviljoen en surfschool The Shore maakt ook kans op de prijs, vooral omdat de sociale missie voor hen belangrijk is. De laatste genomineerde is The Hague's Finest, dit is een merk voor producten uit en verhalen over Den Haag.

Stemmen

Wie met de prijs naar huis gaat, wordt voor 50 procent bepaald door het publiek. Tot 7 juni kun je stemmen op je favoriete onderneming op haagseparel.nl. Het is voor het eerst dat publiek mee kan stemmen. De andere helft is in de handen van een vakjury.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!