25 jaar Bram Ladage in de Spuistraat: patatje voor 25 cent

© Bram Ladage
DEN HAAG - Het is al tientallen jaren een begrip: Bram Ladage in de Spuistraat. De zaak bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd op 25 mei. Je kunt dan een zak patat met saus halen voor 25 cent. Het personeel van de frietzaak maakt zich inmiddels klaar voor de drukte.
Veel klanten komen speciaal naar Bram Ladage voor de verse friet die je er kunt halen. Zo ook Jimmy, die een paar straten verderop woont bij de Grote Markt. 'Je proeft echt dat het vers is', vertelt de klant, terwijl hij wacht op zijn bestelling. 'Ik zou niet zo snel naar de Mac gaan. Dit is veel lekkerder.'
Door de locatie op de Spuistraat, komen er naast vaste klanten ook veel toeristen. Mensen die niet zijn opgegroeid in Nederland, kennen de combinatie van friet met pindasaus niet. Dat wordt ook duidelijk als een meneer vol verwarring naar de menukaart kijkt. 'Can I try one with the peanutsauce?' vraagt de toerist. Wanneer de man een frietje met pindasaus heeft geprobeerd, is hij verkocht. 'Really good stuff', klinkt het uit de mond van de Brit.

Nieuwe franchisenemer

Vorig jaar ging het wat minder met deze vestiging in Den Haag, de omzet liep terug. Inmiddels is de zaak volledig opgeknapt en krijgt het een nieuwe franchisenemer: Dennis de Haan. 'Deze kans kon ik natuurlijk niet laten liggen. De sfeer is nog steeds als vanouds; de gezellige Hagenezen, een mooi product waar je mensen écht blij mee maakt, de reuring in de straat en het enthousiaste team dat we inmiddels bij elkaar verzameld hebben', reageert De Haan, die als 14-jarige ook al bij Bram Ladage werkte.
Het frietje is volgens De Haan veruit het meest verkochte product uit de zaak. De verse friet zorgt ervoor dat Bram Ladage veel vaste klanten heeft. 'Sommige mensen komen helemaal uit Groningen voor onze friet', vertelt De Haan. 'En ik kreeg vandaag ook een telefoontje van een man uit Portugal, die gehoord had van ons 25-jarige bestaan en vertelde dat hij wel even langs zou komen.'

Jaar gratis patat

Om het jubileum te vieren wordt volgende week een feestje georganiseerd. Op 25 mei tussen 16.00 en 19.00 uur kun je een 'brammetje' met fritessaus, curry of ketchup kopen voor maar 25 cent.
Mensen die in de rij staan maken ook kans op een jaar lang gratis patat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!