Klassieke motoren trekken door Den Haag om geld in te zamelen voor goed doel

Floor Kraaier organiseert de Haagse Gentleman's Ride
Floor Kraaier organiseert de Haagse Gentleman's Ride © Den Haag FM
DEN HAAG - In klassieke kleding op een klassieke motor rijden. Een stoet vintage motoren is zondag 21 mei in Den Haag te bewonderen tijdens de 'Distinguished Gentleman's Ride'. Het evenement wordt niet zomaar georganiseerd: er wordt geld ingezameld voor het goede doel.
De motortocht is in 2012 begonnen in Sydney en is inmiddels een wereldwijd evenement, waarbij in totaal al 34,5 miljoen euro is ingezameld. 'We werven fondsen voor prostaatkanker en meer bewustzijn voor zelfmoord onder mannen', vertelt Floor Kraaier, organisator van de Haagse tak, in Bob Staat Op.
Die goede doelen zijn met een reden gekozen. 'Prostaatkanker is de op twee na meest voorkomende kankervorm. Het wordt vaak te laat opgespoord', legt Kraaier uit. 'En zelfmoord bij mannen is een sluipmoordenaar. Het is nog steeds een taboe voor mannen om over depressie te praten.'

Tocht door Den Haag en Scheveningen

Om geld in te zamelen worden over de hele wereld tochten georganiseerd. Komende zondag is Den Haag aan de beurt. 'We beginnen bij Wang Motorcycles, de motormonteur die mensen met een klassieke motor wel kennen in Den Haag', zegt Kraaier. 'Daarna gaan we Den Haag en Scheveningen door,'
Om 12.00 uur komen ze aan bij Amare voor een lunch. 'Daar kunnen mensen naar de motoren komen kijken. We gaan daarna naar het Lange Voorhout, waar ook een braderie is. Vanaf 14.00 kun je ons daar zien.'

Sponsoren

Er staan al bijna 60 rijders geregistreerd. Meedoen kan nog. 'Meld je aan op onze site. Het is kort dag om nu nog geld in te zamelen. Dus sponsor jezelf vooral, doneer 20 euro, er is een hoop tijd en moeite ingegaan', zegt Kraaier.
Heb je suïcidale gedachten of ken je iemand die hulp nodig heeft maar weet je niet hoe je kan helpen? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of via 0800-0113.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!