Handhavingsactie Scheveningen: rijden onder invloed, neppistool en te veel herrie

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Een grote handhavingsactie werd woensdag gehouden om de overlast op Scheveningen aan te pakken. Meerdere organisaties kwamen in actie langs de kust, in de haven en in Oud-Scheveningen: van de verkeerspolitie tot de Belastingdienst. Er werden veel boetes uitgedeeld.
Een grote verkeerscontrole vond plaats op de Vissershavenweg. Daar werden 165 voertuigen gecontroleerd. Een persoon werd aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Er werd een vuurwapen in beslag genomen dat na onderzoek niet echt bleek te zijn. De politie schreef 24 bekeuringen uit.
Ook werd er met een geluidsmeter gekeken of de geluidsnorm werd overschreden door voertuigen. Acht bestuurders kregen een boete van 450 euro, hun voertuigen produceerden te veel decibel. 62 scooters werden op de rollerbank gezet en dertien bestuurders ontvingen een bekeuring voor uiteenlopende misstanden.
Het nepwapen
Het nepwapen © Gemeente Den Haag
De Belastingdienst was ook aanwezig en inde bijna 42.000 euro aan openstaande rekeningen. Bij meerdere personen werd een openstaande schuld geconstateerd, van in totaal 358.000 euro. Er is beslag gelegd op negen auto's en twee voertuigen zijn afgevoerd.
Ook de gemeentelijke belastingdienst legde beslag op zeven voertuigen voor een openstaande schuld van 18.590 euro. Zes van de voertuigen kregen een wielklem, de eigenaar van het zevende voertuig betaalde zijn schuld meteen af.

Blowen langs de kust

Teams van de Handhavingsorganisatie gingen donderdag ook op pad om met bewoners en ondernemers te praten en adviezen en waarschuwingen te geven. Boetes werden uitgedeeld voor onder meer fietsen op de boulevard, en blowen en alcohol drinken. Dat mag niet langs de kuststrook, waar een alcohol- en blowverbod geldt.
151 automobilisten kregen van het scanteam een naheffing voor het niet betalen van parkeergeld. Vijf voertuigen kregen een bon omdat ze foutgeparkeerd stonden. Nautische boa's gingen het water op en spraken mensen aan die in de haven wilden springen. Een schipper is aangesproken voor het uitluisteren van de marifoon.

Horeca en woningen

Horecazaken ontkwamen ook niet aan de grote handhavingsactie en werden gecontroleerd door brandweer, Stedin, politie, douane, Omgevingsdienst Haaglanden, de Handhavingsorganisatie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Er werden meerdere misstanden geconstateerd. Bij twee zaken moest voedsel worden weggegooid. Een andere zaak bleek geen vergunning te hebben voor de gokkasten die er stonden en er was gerommeld met de elektra. In één strandtent werd een slaapplek ontdekt.
De Haagse Pandbrigade ging ook op pad en bezocht 24 woningen. Ze constateerden te hoge huren, drie keer illegale kamerverhuur, drie keer energiefraude en een niet-toegestane woningsplitsing. Bij veertien vergunde kamerverhuurders waren ook dingen mis, zoals het ontbreken van brandblussers en rookmelders.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!