Bijzonder shirt voor vertrekkend ADO-trainer Dick Advocaat: 'Trainerskamer draagt nu zijn naam'

© ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft Dick Advocaat bij zijn afscheid een shirt gegeven dat is samengesteld uit clubshirts waar hij als trainer heeft gewerkt. Op het shirt prijkt onder meer een deel van het shirt van ADO en Oranje (meermaals). Ook draagt de trainerskamer voortaan de naam van Advocaat.
De trainer nam afgelopen vrijdag na de wedstrijd tegen Jong AZ afscheid van de Haagse club. Hij nam in december vorig jaar het roer over als hoofdtrainer. ADO roemt de fantastische start van Advocaat, 'en een reeks van 11 ongeslagen wedstrijden'.
'Het bracht ADO Den Haag weer tot leven en dicht bij een plek in de zo gewenste Play-Offs. Helaas is dat doel niet gehaald', schrijft de club. 'Wel willen we onze dank uitspreken aan Dick Advocaat, een jongen van de stad en voormalig speler van de club, die na vele omzwervingen terugkeerde naar zijn eerste liefde als hoofdtrainer. Na zijn laatste thuiswedstrijd bedankte de club hem voor zijn bijdrage, de trainerskamer draagt ??nu zijn naam. Bedankt Dick, voor wat je voor het voetbal hebt betekend!'
© ADO Den Haag

Edwin Reijntjes

Ook werd er afscheid genomen van algemeen directeur Edwin Reijntjes. Hij nam in mei 2021 de taken over van Mohammed Hamdi. 'De club was technisch failliet en een nieuwe investeerder was noodzakelijk voor het voortbestaan van de club. Uiteindelijk werd die aandeelhouder gevonden in Bolt.
Ondanks de initiële taak van Edwin Reijntjes om na de definitieve overname het stokje over te dragen is in samenspraak besloten daar nog één jaar aan toe te voegen. Die termijn is nu verstreken en zodoende zal Reijntjes de club gaan verlaten.'
De aandacht van de club gaat nu naar het volgende seizoen 'waarin belangrijke functies binnen de organisatie ingevuld worden'. De club zegt, samen met aandeelhouder Bolt, snel bekend te maken wie de opvolgers van beide mannen zullen worden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!