Haagse drugsuithaler (43) gepakt in havengebied van Vlissingen

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.nl
DEN HAAG - Een 43-jarige man uit Den Haag is vorige week aangehouden in het havengebied van Vlissingen. Naast de Hagenaar werden dit weekend nog elf andere zogenoemde 'uithalers' opgepakt door de politie. 'De verdachten waren vermoedelijk op zoek naar drugs.'
Een uithaler haalt in opdracht gesmokkelde drugs uit verscheepte containers.
De eerste aanhoudingen vonden plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Drie mannen (een 44-jarige man uit Polen, een 43-jarige man uit Den Haag en een 44-jarige man uit de Dominicaanse Republiek) werden bij een hek van een bedrijf betrapt. Toen ze douanebeambten zagen stapten ze in een auto, vervolgens werden ze gecontroleerd. 'Omdat de mannen niet konden uitleggen wat ze daar deden, zijn ze aangehouden. Ze worden verdacht van een poging om zich toegang te verschaffen tot een afgesloten haventerrein en van overtreding van de Opiumwet.' De auto is in beslaggenomen.
Een nacht later werden vier mannen (een 20-jarige man uit Ridderkerk, een 19- en een 20-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige man uit Ter Apel) aangehouden. Drie mannen werden betrapt op een afgesloten bedrijfsterrein. Na een zoektocht konden ze worden aangehouden, in de omgeving werd een vierde man aangehouden. Ook daar werd een auto in beslaggenomen.

Drugs onderschept door Belgische douane

In de nacht van zaterdag op zondag werden weer vijf verdachten aangehouden (Rotterdammers van 15, 21, 23 en 28 jaar oud en om een man uit Capelle aan den IJssel van 22 jaar oud). Twee van hen liepen rond op het afgesloten bedrijventerrein, een ander stond bij een auto. De twee laatste personen werden later aangehouden toen ze op weg terug waren naar Rotterdam.
De uithalers waren volgens de politie mogelijk op zoek naar een container waar drugs in zouden zitten. Die container werd eerder bij een reguliere controle van de Belgische douane onderschept. Er zat een partij van ongeveer 50 kilogram cocaïne in. De container stond de afgelopen dagen op het haventerrein in Vlissingen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!