Van rollatorloop tot wandeling: dag vol sport voor 50-plussers tijdens Haagse Vitaliteitsspelen

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Om 50-plussers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de sport- en beweegactiviteiten organiseert de gemeente in juni de Haagse Vitaliteitsspelen. Op die dag kunnen inwoners op het sportpark van Haag Atletiek proeven van verschillende sport- en beweegvormen. Daarnaast zijn er gratis gezondheidschecks en clinics voor valpreventie.
De eerste editie van het evenement vindt plaats op donderdag 29 juni op het sportpark aan de Laan van Poot. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn er verschillende sport- en beweegactiviteiten waar mensen aan mee kunnen doen.
'Bewegen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van ouderen en zorgt voor sociale verbindingen', aldus de gemeente. 'De Haagse Vitaliteitsspelen nodigt senioren uit om in beweging te komen of te blijven.'

Rollatorloop

De dag wordt afgetrapt met de Haagse Rollatorloop waarin rollatorgebruikers met elkaar de strijd aan gaan om de snelste te zijn op een afstand van 400 of 800 meter. Tevens is er die dag een wandeling van 2,5 kilometer wandeling van de Nationale Diabetes Challenge. in beide gevallen moeten deelnemers zich vooraf aanmelden. Als afsluiting is er van 16.00 tot 18.00 uur een barbecue.
Eerder ging Den Haag FM langs bij een valtraining voor senioren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!