Deurbelcamera helpt politie bij opsporen inbreker: 'Bijna alle gestolen goederen teruggevonden'

© Politie Basisteam Beresteinlaan
DEN HAAG - De politie heeft zondagochtend een inbreker kunnen aanhouden met dank aan beelden van een deurbelcamera. Er was in een woning ingebroken terwijl bewoners nog op bed lagen. 'Het belang van een camera is hiermee maar weer eens aangetoond', schrijven agenten van basisteam Beresteinlaan op sociale media.
Er kwam zondag een melding dat er sieraden en pasjes waren gevonden in een brandgang. 'Natuurlijk ga je dan gelijk uit van een woninginbraak. En dat bleek helaas ook zo te zijn...' Na onderzoek werd het adres gevonden waar was ingebroken. 'De bewoners bleken op bed te hebben gelegen terwijl beneden alles doorzocht werd.' Dat had volgens de agenten veel impact op de bewoners.
Er werd een onderzoek gestart waarbij al snel beelden naar voren kwamen van de mogelijke dader van de woninginbraak. 'Een deurbelcamera (in de buurt, red.) had de verdachte prachtig in beeld gebracht en werd al heel snel herkend door collega’s die hem de dag ervoor nog hadden gecontroleerd!'
Binnen een halve dag volgde een huiszoeking waarbij 'bijna alle gestolen goederen' terug werden gevonden. De man werd aangehouden. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de slachtoffers.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!