Brandstichting bij Café Soestdijkseplein leidt tot geschrokken reacties: 'Geen woorden voor'

Er is veel schade na de brand ontstaan
Er is veel schade na de brand ontstaan © Judith Tielemans
DEN HAAG - De brandstichting bij Café Plein aan het Soestdijkseplein heeft veel losgemaakt in de buurt. In de nacht van zaterdag op zondag zag een getuige twee gemaskerde personen een brandend voorwerp naar het pand gooien. Een medewerker van het café noemt de daad onmenselijk en vertelt dat er veel schade is ontstaan.
Dat er een brandend voorwerp door de ruiten van het café is geworpen, vindt Ali maar moeilijk om te bevatten. 'Ik heb er geen woorden voor. Het is zo gevaarlijk, de buren hadden wel dood kunnen gaan', vertelt de medewerker van Café Plein. 'Gelukkig is de buurvrouw die boven het café woont per toeval nu op vakantie.' De brand startte om 3.40 uur op zondag, toen het café al dicht was. Dat maakte de politie maandag bekend.
We hebben nooit problemen gehad
'Ik snap niet waarom wij doelwit zijn geworden van deze brandstichting. We zijn altijd aardig tegen onze klanten en hebben nooit problemen. Soms is er een kleine ruzie onder bezoekers, maar dit wordt dan altijd weer opgelost.' Volgens de medewerker is het café populair bij vele buurtbewoners. 'Er komen hier Bulgaren, Koerden, Grieken, maar ook Hollanders. We hebben vaak een multiculturele mix van bezoekers.
Ook Karim, wiens nachtwinkel aan de overkant van het Soestdijkseplein zit, is aangeslagen door het misdrijf. 'Het is heel erg wat er is gebeurd. De eigenaar van het café kwam vandaag nog vragen naar mijn camerabeelden. Ik heb namelijk een camera buiten hangen, maar die is kapot. Dus daar heeft hij helaas niets aan. Jammer, want ik zou graag willen helpen om de daders op te sporen.'

Politie zoekt naar getuigen

De politie doet onderzoek naar de brandstichting en zoekt mensen die iets hebben gezien op het Soestdijkseplein. Er is nog niemand opgepakt.
Bij de brand is niemand gewond geraakt. Wel zijn bewoners van vier omliggende woningen nagekeken door ambulancepersoneel. Zij werden ergens anders opgevangen. Twee mensen hadden rook ingeademd maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!