Metershoge muurschildering in Moerwijk onderscheiden met Dutch Street Art Award

De muurschildering is geïnspireerd op het nummer 'Wild Hearts' van DI-RECT
De muurschildering is geïnspireerd op het nummer 'Wild Hearts' van DI-RECT
DEN HAAG - De muurschildering van streetartists Kaspar van Leek en Niels van Swaemen (Studio Giftig) is onderscheiden als 'Most Intense Mural'. De grootste mural van Nederland, 'Wild Hearts' in Moerwijk kreeg de onderscheiding tijdens de vierde editie van de Dutch Street Art Awards. 'Het is geweldig om deze erkenning te krijgen vanuit de streetart-scene zelf', zegt Van Leek.
Een vakjury prees de creativiteit en originaliteit en de kwaliteit en technieken die gebruikt zijn voor het kunstwerk. Ook het formaat maakte indruk, evenals het concept in combinatie met de omgeving waar het te vinden is. De megagrote muurschildering is 14,75 breed en 50 meter hoog en is te vinden op de gevel van een flat op de Troelstrakade in Moerwijk.
De mannen van DI-RECT bij de muurschildering
De mannen van DI-RECT bij de muurschildering © Omroep West
De muurschildering is onderdeel van het project 'Music & Murals'. Onder die noemer maken de kunstenaars in verschillende steden muurschilderingen gebaseerd op een nummer van een muzikant uit die stad. In onze stad was de track van DI-RECT de inspiratie voor het kunstwerk. ''Wild Hearts' is een nummer dat over je levensloop gaat, dingen die je in je leven meemaakt', vertelde Van Leek eerder. 'En eigenlijk ook het gegeven dat je je leven ten volste moet leven en dat je er alles moet uithalen wat er in zit en dat je er zelf verantwoordelijk voor bent.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!