Vlammenzee verwoest appartement in Bomen- en Bloemenbuurt: 'Vuur verspreidde zich razendsnel'

De brandweer voert dinsdag een nacontrole uit bij daglicht
De brandweer voert dinsdag een nacontrole uit bij daglicht © Omroep West
DEN HAAG - De brand brak in de nacht van maandag op dinsdag rond 2.30 uur uit. De vijf bewoners van de woning moeten ergens anders opvang regelen, omdat het pand voorlopig onbewoonbaar is. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte niemand gewond, wel is de schade groot en zijn de omliggende woningen ontruimd.
Een gedeelte van de stoep is dinsdagochtend afgezet. De dakopbouw van het pand dat twee verdiepingen telt, is zwartgeblakerd en het raam is compleet verwoest. Twee fietsen en een aantal auto's zijn bezaaid met roetdeeltjes.

'Schade is enorm'

Een bewoonster die al bijna haar hele leven in de straat woont, is erg geschrokken van de brand. 'Het waren onwijs hoge vlammen en er was veel rook. Ik vind het verschrikkelijk voor de bewoners en heb er niet meer van kunnen slapen', zegt ze.
'Als je dit zo aantreft, is dat heel erg. Gelukkig zijn er geen mensen gewond geraakt, maar de schade is enorm', verzucht ze terwijl ze vanaf een afstand naar het getroffen pand kijkt.
© Regio15
In het huis dat volgens buren recent is opgeknapt, zou een gezin met kinderen wonen. Achterbuurman Bas is naar de straat gekomen om te informeren hoe het met de bewoners gaat.
Hij werd wakker van de sirenes en zag hoe het vuur zich razendsnel verspreidde. 'Het was heftig en het ging allemaal erg snel. Zoiets zal je maar gebeuren, het is verschrikkelijk voor deze mensen en ik hoop dat het goed met ze gaat', eindigt hij aangeslagen.

Net verbouwd

Een man die verderop in de straat woont zegt dat de dakopbouw er nog niet zo lang staat. 'Er is een tijd verbouwd, maar in het pand woonden al wel mensen. Dat dit nu is gebeurd, is voor de bewoners heel erg triest.' Hij werd wakker van de brandweer en al het lawaai. 'De schade is enorm en het ging allemaal erg snel. Gelukkig heeft de brandweer erger kunnen voorkomen, maar dit is schrikken.' De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!