Politie vangt ontsnapte dromedarissen in Ypenburg

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Pixabay
DEN HAAG - Een bijzondere achtervolging voor de verkeerspolitie in Den Haag. Agenten zaten dinsdagochtend niet achter een snelheidsovertreder aan, maar achter ontsnapte dromedarissen. De dieren waren ontsnapt uit het circus in Ypenburg.
De politie kreeg rond 7.30 uur een melding van een omwonende. 'Een melder zag dat de dromedarissen buiten hun omheining waren gekomen. Het circuspersoneel had het op dat moment nog niet in de gaten, dus onze collega's zijn er vervolgens op afgegaan', vertelt een woordvoerder van de politie.
Toen de politie aankwam, kregen ook de circusmedewerkers lucht van de ontsnapte dromedarissen. 'Zij hebben vervolgens meegeholpen om de dieren terug in de omheining te krijgen.'

Vriendelijke dieren

Op beelden is te zien hoe een dromedaris op een camping richting een motoragent loopt. De ontsnapte dieren waren volgens de politie 'vriendelijk'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!