Klimaatactivisten houden vast aan A12-blokkade: 'Niet weggestopt op Malieveld'

Demonstratie 28 januari op de Utrechtsebaan
Demonstratie 28 januari op de Utrechtsebaan © Regio15
DEN HAAG - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) zijn toch van plan om zaterdag op de A12 te gaan demonstreren. Dat laat de actiegroep weten via sociale media. Burgemeester Jan van Zanen wil dat de demonstranten het Malieveld gebruiken voor hun protest.
'Demonstreren mag 'within sight and sound' van diegenen waar het om gaat', meldt de actiegroep op Twitter. 'Daarom staan wij op de A12 tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer. Niet weggestopt op het Malieveld.'
Dinsdag werd bekend dat burgemeester Jan van Zanen een beperking oplegt, hij wil dat de demonstranten zaterdag op het Malieveld staan voor hun protest. Een blokkade van de A12 staat hij niet toe. 'In plaats daarvan kan een demonstratie op het Malieveld plaatsvinden.' Bij een eerder protest, op 11 maart, werd ook een beperking opgelegd. Toch gingen actievoerders toen de weg op en was de A12 urenlang onbegaanbaar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!